Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Sundhedsmæssige vurderinger af fødevarekontaktmaterialer

Et generelt krav i lovgivningen er, at stoffer, som indgår i fødevarekontaktmaterialer, ikke må afgives i mængder, der skader vores sundhed.

​Kemiske stoffer, der indgår i fødevarekontaktmaterialer, kan i princippet alle migrere ud i fødevaren.

EU‘s Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, vurderer stoffer, som anvendes fx i plast. EFSA har et panel af internationale eksperter, der deltager i arbejdet med vurderingerne. Panelets vurderinger lægges til grund for fastsættelse af grænseværdier i lovgivningen.

En stor del af de stoffer, der anvendes i fødevarekontaktmaterialer, er endnu ikke vurderet af EFSA mht. deres eventuelle indvirkning på menneskers sundhed.

EFSA: EU‘s panel for materialer og genstande i kontakt med fødevarer

EFSA‘s hjemmeside om fødevarekontaktmaterialer

​​

Ændret 16. maj 2018