Gå til navigation Gå til hovedindhold

Du er her:

SundReg for besætningsejere

På Landbrugsindberetning.dk kan du se oplysninger om dine besætningers sundhedsrådgivningsaftaler og rådgivningskategori, og du kan se, hvor mange rådgivningsbesøg dine besætninger som minimum skal have.

​Antallet af rådgivningsbesøg afhænger af, hvilken rådgivningskategori besætningerne er omfattet af, hvilken aftaletype der er indgået, samt, for kvægbesætninger med modul 2, hvor mange køer der er registreret på CHR-nummeret ved årsskiftet.

Oprykninger og nedrykninger af rådgivningskategori foretages af styringssystemet SundReg, som én gang om måneden henter oplysninger om aftaler, besætninger, vedkendte bøder eller endelige domme for overtrædelser af regler vedrørende dyrevelfærd, dyresundhed og anvendelse af lægemidler til dyr og overtrædelser af grænseværdierne for antibiotikaforbrug i kvæg og svinebesætninger.

 
Hvordan finder jeg oplysningerne i SundReg
Som besætningsejer tilgår du oplysningerne fra SundReg via Landbrugsindberetning.dk. Du skal anvende samme log-in som ved indberetning til CHR om din besætning, indberetning af gødningsregnskab m.v. 
 
Når du er logget ind, kan du finde oplysninger om rådgivningskategori m.v. for dine besætninger via linket "Vis" nederst til venstre under "Rådgivningskategori".
 
Hvor ofte opdateres oplysningerne i SundReg?
SundReg opdaterer oplysninger om rådgivningskategori ved hvert månedsskifte. Dette betyder, at du, når du opsiger en sundhedsrådgivningsaftale og​ efterfølgende opretter en ny, først vil kunne se oplysningerne om den nye aftale efter førstkommende månedsskifte.
 
Hvordan sker op- og nedrykning?
Når det registreres, at det er tid for en oprykning, gennemføres denne den 1. i efterfølgende måned. Når det registreres, at der skal ske en nedrykning, udsendes der et høringsbrev til den i CHR registrerede besætningsejer, med oplysninger om nedrykning. Først efter at denne høring er afsluttet, gennemføres nedrykning den 1. i efterfølgende måned. 
 
Din besætningsdyrlæge har også adgang til oplysninger om rådgivningskategori
Dyrlægen, hvormed du har indgået aft​ale om sundhedsrådgivning, kan ligeledes se oplysninger om rådgivningskategori og antal rådgivningsbesøg via dyrlægeregisteret VetReg.dk.​
 
Læs mere om baggrund for opdeling i og st​yring af rådgivningskategori ved at klikke h​er.
 
Lovstof og regler​
Ændret 4. december 2019