Gå til navigation Gå til Hovedindhold

Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Fødevarekontaktmaterialer af sten

Materialer af sten bruges i nogen udstrækning til kontakt med fødevarer.

​Materialer af sten, især granit og marmor, anvendes bl.a. som køkkenbordplader, stege- eller bageplader, mortere, serveringsfade og som “evigheds”-isterninger.
 
Granit og marmor består af forskellige uorganiske stoffer. Granit består hovedsagelig af mineralerne aluminiumoxid (Al2O3), kaliumoxid (K2O), natriumoxid (Na2O) og calciumoxid (CaO). Marmor er en særligt hård, metamorf kalkstensart, der hovedsagelig består af calciumcarbonat (CaCO3). Der skønnes ikke umiddelbart at være sundhedsmæssige problemer ved anvendelsen af disse stenarter, dog kan visse genstande være overfladebehandlet med stoffer, som ikke er vurderet sundhedsmæssigt.  
 
 
Lovstof og regler om fødevarekontaktmaterialer
 
Ændret 27. november 2019