Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Smagsforstærkere E 620-640

Smagsforstærkere har i sig selv ikke megen smag, men de bruges til at forstærke fødevarernes egen smag eller duft.

​Allergi og overfølsom​​hed

Smagsforstærkere forbindes sjældent​ med allergi eller overfølsomhed, men mononatriumglutaminat (MSG), også kaldet "det tredje krydderi", kan give symptomer som hovedpine, trykken for brystet og kvalme hos nogle mennesker. Symptomerne kaldes samlet for "det kinesiske restaurantsyndrom", fordi de blev beskrevet første gang hos mennesker, der havde spist på kinesisk restaurant.


Søg E-numre i EU's datab​​ase

Eksempler på smagsforstærkere:

Smagsforstærkere
​E 620
til
E 625
​Glutaminsyre
og glutamater, fx mononatrium-glutaminat (MSG)
​Stofferne er i sig selv uden smag, men de bruges til at forstærke smagen af andre fødevarer. Det mest kendte af stofferne er MSG, også kaldet "det 3. krydderi", som traditionelt har været anvendt i Østen. ​​Må bruges i alle de fødevarer, der generelt må indeholde tilsætningsstoffer, dvs. alle forarbejdede fødevarer. ​​Glutaminsyre er en aminosyre, der udvindes fra hvede, soja eller grønsager. Glutamater er salte der fremstilles ud fra glutaminsyre.
​E 640​Glycin/
natriumglycinat
​Det er en naturlig bestanddel af kosten i form af aminosyrer, som er byggestenene i proteiner

 

 

 

Tekniske hjælpestoffer - fødevarerTekniske hjælpestoffer - fødevarerhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Tekniske-hjaelpestoffer-foedevarer.aspx02647aspx0htmlEmneside
Naturlige aromaerNaturlige aromaerhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Naturlige-aromaer.aspx02511aspx0htmlEmneside
Ammoniumklorid i lakridsAmmoniumklorid i lakridshttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Ammoniumklorid.aspx02175aspx0htmlEmneside

Ændret 2. august 2017