Gå til navigation Gå til hovedindhold

Du er her:

Fugleinfluenza-udbrud i Danmark

Læs om fugleinfluenza-udbrud i danske fjerkræbesætninger gennem årene.
Find information om fugleinfluenza-udbrud i 2022 på siden Fugleinfluenza - aktuel situation.

Seneste nyt om fugleinfluenza 2021

Overvågningszonen efter udbruddet​ af højpatogen fugleinfluenza i Sønderupsønder i Slagelse Kommune blev ophævet den 7. december 2021 

Mandag d. 1. november 2021 blev der påvist højpatogen fugleinfluen​za i Sønderupsønder i Slagelse kommune. Besætningen, som bestod af ca. 28.000 kalkuner, er blevet aflivet.

Tirsdag d. 7. december blev restriktionszonen (10 km zonen) efter udbruddet ophævet.
Samtidig blev de særlige restriktioner, som har været gældende for andre besætninger med fugle i zonen, ophævet.


Overvågni​ngszonen efter udbruddet af høj patogen fugleinfluenza i Boeslunde i Slagelse Kommune blev ophævet den 6. december 2021

Onsdag d. 3. n​​ovember 2021 blev de​r påvist højpatogen fugleinfluenza i Boeslunde i Slagelse kommune. Besætningen, som var et mindre hobbyhold med omkring 50 høns, ænder og gæs, er blevet aflivet. Mandag d. 6. december blev restriktionszonen (10 km zonen) efter udbruddet ophævet.

Samtidig blev de særlige restriktioner, som har været gældende for andre besætninger med fugle i zonen, ophævet.

 

Udbrud af fugleinfluenza i Danmark ved Rude ​konstateret 24. november 2021

Der blev den 24. november 2021 påvist højpatogen fugleinfluenza i et lille hobbyhold med 2 høns ved​​ Rude i Slagelse kommune. Mistanken opstod, da de to høns pludselig døde med seks timers interval. Fødevarestyrelsen har håndteret udbruddet jf. Kommissionens delegerede forordning (EU) 2020/689, der bl.a. betød, at der blev oprettet restriktionszoner.

Fødevarestyrelsen har oprettet en 3-kilometers og en 10-kilometers restriktionszone rundt om den smittede besætning. Inden for zonerne er d​et nu forbudt at sælge eller flytte æg, høns og andre fugle, medmindre man får en særlig tilladelse fra Fødevarestyrelsen. Fjerkræet skal holdes isoleret og beskyttes mod kontakt til andre dyr herunder vilde fugle. Alle fjerkræejere i 3 km-zonen skal desuden registrere deres fugle på landbrugsindberetning.dk


Udbrud af fugleinflu​enza i Danmark ved Boeslunde konstateret 3. november 2021

Der blev den 3. november 2021 påvist højpatogen fugleinfluenza i et mindre hobbyhold med omkring 50 høns, ænder og g​æs ved Boeslunde i Slagelse kommune.

Fødevarestyrelsen har håndteret udbruddet jf. Kommissionens delegerede forordning (EU) 2020/689, der bl.a. har betydet, at besætningen blev aflivet, og at der blev oprettet restriktionszoner.

Fødevarestyrelsen oprettede en 3-kilometers og en 10-kilometers restriktionszone rundt om den smittede besætning. Inden for zonerne blev det forbudt at sælge eller flytte æg, høns og andre fugle, med mindre​ man fik en særlig tilladelse fra Fødevarestyrelsen. Fjerkræet skulle holdes isoleret og beskyttes mod kontakt til andre dyr herunder vilde fugle. Alle fjerkræejere i 3 km-zonen skulle desuden registrere deres fugle på: landbrugsindberetning.dk


Udbrud af fugleinfl​uenza i Danmark ved Sønderupsønder konstateret 1. november 2021

Der blev den 1. novem​ber 2021 påvist højpatogen fugleinfluenza i en kalkunbesætning med ca. 28.000 dyr i Slagelse kommune. Mistanken opstod pga. øget dødelighed i besætningen. Fødevarestyrelsen håndterede udbruddet jf. Kommissionens delegerede forordning (EU) 2020/689, der bl.a. betød, at besætningen blev aflivet og at der blev oprettet restriktionszoner.

Fødevarestyrelsen oprettede en 3-kilometers og en 10-kilometers restriktionszone rundt om den smittede besætning. Inden for zonerne blev det forbudt at sælge eller flytte æg, høns og andre fugle, med mindre man fik en særlig tilladelse fra Fødevarestyrelsen. Fjerkræet skulle holdes isoleret og beskyttes mod kontakt til andre dyr herunder vilde fugle. Alle fjerkræejere i 3 km-zonen skulle desuden registrere deres fugle på: landbrugsindberetning.dk 


Udbrud af højpatogen fugleinfl​​uenza (H5N8) i en besætning ved Iller i Sønderjylland den 5. juli 2021

Der blev den 5. juli 2021 erklæret udbrud af højpatogen fugleinfluenza i en fjerkræbesætning med ca. 4​0.000 dyr ved byen Iller i Sønderborg kommune i Sønderjylland. Der blev oprettet en 3 km (beskyttelseszone) og en 10 km (overvågningszone) zoner omkring besætningen. I zonerne gælder særlige restriktioner for andre besætninger med fugle. 


Udbrud af høj​patogen fugleinfluenza (H5N8) i en besætning med gæs og ænder i Vinderup ved Holstebro den 21. april 2021​

Der blev den 21. april 2021 erklæret udbrud af højpatogen fugleinfluenza i en besætning med ca. 9000 gæs og 10000 ænder i Vinderup ved Holstebro. Der er oprettet 3 km (beskyttelseszone) og 10 km (overvågningszone) zoner omkring besætningen. I zonerne gælder særlige restriktioner for andre besætninger med fugle.


Udbrud af højpatogen ​fugleinfluenza (H5N5) i mindre hobbyhold i Øm i Lejre Kommune d. 21. marts 2021 uden oprettelse af zoner

Der blev den 21. marts 2021 erklæret udbrud af højpatogen fugleinfluenza i 4 hobbyhøns i Øm i Lejre Kommune. På baggrund af en risikovurdering oprettes der ikke zoner som følge af dette udbrud.

Udbrud af højpatogen f​ugleinfluenza (H5N8) i en andebesætning i Illebølle på Langeland den 17. marts 2021

Der blev den 17. marts 2021 erklæret udbrud af højpatogen fugleinfluenza hos en besætning med gråænder i Illebølle på Langeland. Der er oprettet 3 km (beskyttelseszone) og 10 km (overvågningszone) zoner omkring besætningen. I zonerne gælder særlige restriktioner for andre besætninger med fugle.

Udbrud af højpatogen fugle​influenza (H5N8) i en kalkunbesætning i Sønderup ved Boeslunde den 17. marts 2021

Der blev den 17. marts 2021 erklæret udbrud af højpatogen fugleinfluenza hos en kalkunbesætning i Sønderup i Boeslunde. Der er oprettet 3 km beskyttelseszone og 10 km overvågningszone omkring besætningen. I zonerne gælder særlige restriktioner for andre besætninger med fugle.

Udbrud af højpa​togen fugleinfluenza (H5N8) i en kalkunbesætning i Flakkebjerg ved Slagelse den 16. marts 2021

Der blev den 16. marts 2021 erklæret udbrud af højpatogen fugleinfluenza hos en kalkunbesætning i Flakkebjerg ved Slagelse. Der er oprettet 3 km (beskyttelseszone) og 10 km (overvågningszone) zoner omkring besætningen. I zonerne gælder særlige restriktioner for andre besætninger med fugle.

Udbrud af højpatogen ​​​fugleinfluenza (H5N8) i en mindre hobbyfjerkræbesætning i Hallenslev ved Gørlev den 12. marts 2021

Der blev den 12. marts 2021 erklæret udbrud af højpatogen fugleinfluenza hos en mindre hobbyfjerkræbesætning i Hallenslev ved Gørlev. Der er oprettet 3 km (beskyttelseszone) og 10 km (overvågningszone) zoner omkring besætningen. I zonerne gælder særlige restriktioner for andre besætninger med fugle.

Udbrud af højpatogen fugleinfluen​za (H5N8) i en kalkunbesætning i Bøgelunde ved Skælskør den 11. marts 2021

Der blev den 11. marts 2021 erklæret udbrud af højpatogen fugleinfluenza hos en kalkunbesætning i Bøgelunde ved Skælskør. Der er oprettet 3 km (beskyttelseszone) og 10 km (overvågningszone) zoner omkring besætningen. I zonerne gælder særlige restriktioner for andre besætninger med fugle.

Udbrud af højpatogen fugle​influenza i en kalkunbesætning i Lundby ved Skælskør den 6. marts 2021

Der blev den 6. marts 2021 erklæret udbrud af højpatogen fugleinfluenza i en erhvervsmæssig besætning med kalkuner i Lundby ved Skælskør. Udbruddet omfatter ca. 39.000 kalkuner. Der oprettes 3 km (beskyttelseszone) og 10 km (overvågningszone) zoner omkring besætningen. I zonerne gælder særlige restriktioner for andre besætninger med fugle. 

Udbrud af højpatogen fu​gleinfluenza i et mindre fjerkræhold i Pedersker på Bornholm den 4. marts 2021

Der blev den 4. marts 2021 erklæret udbrud af højpatogen fugleinfluenza i et mindre fjerkræhold ved Pedersker i Aakirkeby på Bornholm. Der er oprettet 3 km (beskyttelseszone) og 10 km (overvågningszone) zoner omkring besætningen. I zonerne gælder særlige restriktioner for andre besætninger med fugle.

Udbrud af højpatogen fuglein​fluenza i en fjervildtbesætning ved Kongsted i Ringsted Kommune den 4. marts 2021

Der blev den 4. marts 2021 erklæret udbrud af højpatogen fugleinfluenza hos en fjervildtbesætning ved Kongsted i Ringsted Kommune. Der er oprettet 3 km (beskyttelseszone) og 10 km (overvågningszone) zoner omkring besætningen. I zonerne gælder særlige restriktioner for andre besætninger med fugle. 

Læs, hvilke regler der gælder for dig, der har fjerkræ eller andre fugle indenfor zonerne

Se, om du bor i en zone, under punktet "Zoner som følge af udbrud af fugleinfluenza" herunder.

Udbrud af højpatoge​n fugleinfluenza i et mindre fjerkræhold ved Østermarie på Bornholm den 25. februar 2021

Der blev den 25. februar 2021 erklæret udbrud af højpatogen fugleinfluenza hos et mindre fjerkræhold ved Østermarie på Bornholm. Der er oprettet 3 km (beskyttelseszone) og 10 km (overvågningszone) zone omkring besætningen for at undgå yderligere smitte i området. Derfor gælder der i zonerne særlige restriktioner for besætninger med fugle, herunder hobbyfjerkræhold. 

Overvåg​ningszonen efter udbruddet af højpatogen fugleinfluenza ved Løvel blev ophævet den 11. februar 2021

Der blev den 1. januar 2021 konstateret udbrud af højpatogen fugleinfluenza i en fjervildtbesætning i Løvel ved Viborg. Som følge heraf blev der oprettet en beskyttelseszone (3 km zone) og en overvågningszone (10 km zone) omkring besætningen. Den 2 februar 2021 blev beskyttelseszonen ophævet, og besætningerne i zonen overgik til overvågningszonen. Den 11. februar ophæves overvågningszonen og alle zoner som følge af udbruddet i Løvel er ophævet.

Udbrud ​​af højp​​atoge​​n fugleinfluenza i et mindre dyrehold ved Valby i København d. 6. februar 2021 uden oprettelse af zoner

Der blev den 6. februar 2021 erklæret udbrud af højpatogen fugleinfluenza hos andre fugle i fangenskab ved Valby i Københavns Kommune. Fuglene holdes i et mindre dyrehold hos en ungdomsklub, der er beliggende i et boligområde. På baggrund af en risikovurdering oprettes der ikke zoner som følge af dette udbrud.

Overvågning​szonen efter udbruddet af højpatogen fugleinfluenza ved Jelling blev ophævet den 12. januar 2021

Der blev den 9. december 2020 konstateret udbrud af højpatogen fugleinfluenza i en hobbybesætning ved Jelling. Beskyttelseszonen blev ophævet den 4. januar og besætninger i zonen overgik til overvågningszonen. Overvågningszonen er pr. 12. januar ligeledes ophævet. Hermed blev de særlige restriktioner, som har været gældende for besætninger med fugle i zonen, ophævet.
 

Beskyttelseszonen efte​​r udbruddet af højpatogen fugleinfluenza ved Jelling blev ophævet den 4. januar 2021

Der blev den 9. december 2020 konstateret udbrud af højpatogen fugleinfluenza i en hobbybesætning ved Jelling. Som følge heraf blev der oprettet en beskyttelseszone (3 km zone) og en overvågningszone (10 km zone) omkring besætningen. Den 4. januar 2021 blev beskyttelseszonen ophævet, og besætningerne i zonen overgik til overvågningszonen. I overvågningszonen gælder særlige restriktioner for besætninger med fugle.

Overvågningszon​​e​​n efter udbruddet af højpatogen fugleinfluenza i det nordvestlige Tyskland blev ophævet den 4. januar 2021

Der blev den 16. november 2020 påvist højpatogen fugleinfluenza af typen H5N8 i en besætning i det nordvestlige Tyskland. Som følge heraf blev der i Danmark oprettet en overvågningszone (10 km zone) i det sydvestlige Søn​​​​​​​derjylland. Den 4. januar 2021 blev overvågningszonen ophævet. Hermed blev de særlige restriktioner, som har været gældende for besætninger med fugle i zonen, ophævet.​

Udbrud af h​øjpato​​​gen fugleinfluenza i fjervildtbesætning i Løvel ved Viborg den 1. januar 2021

​Den 1. januar 2021 blev der konstateret udbrud af højpatogen fugleinfluenza i en fjervildtbesætning i Løvel ved Viborg. Der blev oprettet 3 km (beskyttelseszone) og 10 km (overvågningszone) zoner omkring besætningen. I zonerne galt særlige restriktioner for andre besætninger med fugle. Den 2 februar 2021 blev beskyttelseszonen ophævet, og besætningerne i zone​​n overgik til overvågningszonen. Den 11. februar 2021 blev overvågningszonen ophævet og alle zoner som følge af udbruddet i Løvel er dermed ophævet.

Overvågningszonen e​fter udbruddet af højpatogen fugleinfluenza i Tustrup i Randers Kommune blev ophævet den 20. december 2020

Mandag den 16. november blev påvist højpatogen fugleinfluenza af typen H5N8 i en besætning i Tustrup i Randers Kommune. Besætningen, som bestod af ca 29.000 høns, er blevet aflivet. Søndag den 20. december blev overvågningszonen (10 km zonen) efter udbruddet ophævet. Samtidig blev de særlige restriktion​er, som har været gældende for andre besætninger med fugle i zonen, ophævet.​​

Udbrud af lav​patogen fugle​​​influenz​​a i et økologisk hønsehold i Nordjylland

Et økologisk høns​ehold nær Sæderup syd for Aalborg blev den 29. januar konstateret smittet med lavpatogen fugleinfluenza af typen LPAI H5N1. Prøverne blev udtaget i forbindelse med den rutinemæssige overvågning for fugleinfluenza i fjerkræ. 

Besætningen på ca. 50.000 høns blev efterfølgende aflivet for at forhindre smittespredning og risiko for mutation til en højpatogen type. Det formodes,​ at smitten stammer fra vilde fugle. I forbindelse med udbruddet er der oprettet en 1 km spærrezone rundt om den smittede besætning.

Spærrezonen blev ophævet den 26. februar 2020.


28-06-2019: Lavpatogen fugleinfluenza i en fjervildtbesætning på Sjælland

Der blev den 28. juni 2019 konstateret udbrud af lavpatogen fugleinfluenza H5 i en fjervildtbesætning med ca. 3.000 gråænder og tilhørende rugeri nær Fuglebjerg i Næstved Kommune på Sjælland.

Fødevarestyrelsen har oprettet en 1 km spærrezone rundt om den smittede besætning.
Se Zonebekendtgørelsen

For yderligere information:
Se den aktuelle situation

26-03-2019: Spærrezone ved Terndrup i Rebild Kommune er nu ophævet
Spærrezonen omkring besætningen ved Terndrup belv ophævet den 26. marts 2019.
 

14-03-2019: Lavpatogen fugleinfluenza i en fjervildtbesætning på Fyn

Der blev den 14. marts 2019 kostateret udbrud af lavpatogen fugleinfluenza H7 i en fjervildtbesætning med 3.300 gråænder nær Brenderup i Middelfart Kommune på Fyn .

Fødevarestyrelsen har oprett​​et en 1 km spærrezone rundt om den smittede besætning.


28-02-2019: Lavpatogen fugleinfluenza i en økologisk konsumsægsbesætning
Der blev den 28. februar 2019 konstateret udbrud​ af lavpatogen fugleinfluenza i en økologisk æglæggerbesætning med 7000 høns beliggende ved Terndrup  i Rebild Kommune. 

FVST har oprettet en 1 km spærrezone rundt om besætningen.​


28-09-2018: Generhvervelse af sygdomsfristatus 

Danmark har den 28. septmeber 2018 generhvervet sin status som et fugleinfluenzafrit land i overensstemmelse med Artikel 10.4.3 i OIE "Terrestrial Animal Health Code".
Se Danmarks selv-deklaration på OIE's hjemmeside:
https://www.oie.int/en/what-we-do/animal-health-and-welfare/animal-diseases/ 
 

19-07-2018: Spærrezone i Faksinge er nu ophævet

Spærrezonen omkring besætningen ved Faksinge er ophævet den 19. juli 2018.

01-06-2018: Spærrezone i Handbjerg er nu ophævet 

Spærrezonen omkring besætningen i Handbjerg (Vinderup) blev ophævet den 1. juni 2018.
 

26-06-2018: Lavpatogen fugleinfluenza i fjervildtbesætning i Faksinge, Sydsjælland 

Der er den 26. juni 2018 konstateret lavpatogen fugleinfluenza H5N2 i en fjervildtbesætning ved Faksinge i Vordingborg Kommune med ca 2500 gråænder. FVST har oprettet en 1 km spærrezone rundt besætning.
 

05-05-2018: Lavpatogen fugleinfluenza i slagteandebesætning i Handbjerg, Nordjylland

Der er den 5. maj 2018 konstateret lavpatogen fugleinfluenza H5 i en slagteandebesætning med ca. 20.900 slagteænder i Handbjerg (Vinderup) i Holstebro Kommune. FVST har oprettet en 1 km spærrezone rundt besætning.
 
Seneste nyt om fugleinfluenza 2017

07-02-2017: Højpatogen fugleinfluenza på Frilandsmuseet i Maribo 

Der blev den 7. februar 2017 konstateret højpatogen fugleinfluenza H5N8 i et lille gåsehold  på Frilandsmuseet i Maribo. Besætningen blev klassificeret "som andre fugle i fangenskab", fordi hverken æg eller kød fra gæssene blev brugt til konsum. På baggrund af dette skulle der ikke oprettes zoner med særlige restriktioner rundt om den smittede besætning.
 
Seneste nyt om fugleinfluenza 2016

22-12-2016: Zonen ​ved Ålsgårde er nu​​ ophævet


Overvågningszonen omkring hobbyfjerkræbesætningen ved Ålsgårde er ophævet den 22. december 2016.
 

21-11-2016: H​øjpatog​​en fugleinfluenza i hobbyfjerkræbesætning ved Ålsgårde i Nordsjælland

Den 21. november 2016 blev konstateret et tilfælde af den alvorlige fugleinfluenza H5N8 i en dansk hobbyfjerkræbesætning ved Ålsgårde i Nordsjælland. Der er tale om den samme type fugleinfluenza, der i den seneste tid er fundet i vilde fugle flere steder i landet. Sygdommen er ikke farlig for mennesker.


31-08-2016: Sp​ærrez​​​one ved Nibe er nu ophævet

Spærrezonen omkring besætningen ved Nibe er ophævet den 31. august 2016.
Se Ophævelsesbekendtgørelsen.


19-08-2016: Sp​æ​​​rrezone på Fyn er nu ophævet

Spærrezonen omkring besætningen ved Brenderup på Fyn er ophævet den 19. august 2016. Se Ophævelsesbekendtgørelsen

Den spærrezone, der er etableret omkring besætningen i Nordjylland, forventes ophævet den 31. august 2016.


07-08-2016: La​vpa​togen fugleinfluenza i nordjysk gråandebesætning

En besætning med gråænder i Nordjylland nær Nibe er ramt af den mindre alvorlige fugleinfluenza H5N2. Besætningen består af 1200 ællinger. For at forebygge smitte og for at forhindre at virus udvikler sig, vil de smittede ællinger blive aflivet. Fødevarestyrelsen opretter en 1 km spærrezone omkring gården.27-07-2016: L​​avpatogen ​​fugleinfluenza i fynsk gråandebesætning

En fynsk gråandebesætning er ramt af lavpatogen fugleinfluenza H7N7, som er en mindre alvorlig type. Der iværksættes de nødvendige bekæmpelsesforanstaltninger ved påvisning af lavpatogen fugleinfluenza H7N7 heriblandt aflivning af den smittede besætning. Endvidere opretter Fødevarestyrelsen en 1 km spærrezone omkring gården. Flytning af fugle indenfor og til og fra spærrezonen må kun ske med Fødevarestyrelsens tilladelse.
 


Smitten i besætningen er opdaget i forbindelse med rutinemæssige overvågningsprøver, der bliver taget som led i den danske handlingsplan mod fugleinfluenza.​​

Seneste nyt om fugleinfluenza 2013

31-05-2013: Lavpatogen fugleinfluenza i rutineprøver udtaget i jysk gråandebesætning

En jysk gråandebesætning er ramt af den mindre alvorlige fugleinfluenza H7N7. Der iværksættes de nødvendige bekæmpelsesforanstaltninger ved påvisning af lavpatogen AI H7N7 heriblandt aflivning efter konkret vurdering. Endvidere opretter Fødevarestyrelsen en 1 km spærrezone omkring gården. Flytning af fugle indenfor og til og fra spærrezonen må kun ske med Fødevarestyrelsens tilladelse.

Smitten i besætningen er opdaget i forbindelse med rutinemæssige overvågningsprøver, der bliver taget som led i den danske handlingsplan mod fugleinfluenza.

Det er vigtigt, at fjerkræejere overholder reglerne om de forebyggende beskyttelsesforanstaltninger mod fugleinfluenza.
 

Har du hobbyfjerkræ inden for spærrezonen?

Ejere af hobbyfjerkræ indenfor spærrezonen skal lade deres fjerkræ registrere i Fødevarestyrelsen for at hjælpe styrelsen til at få kendskab til, hvilke besætninger der ligger i zonen.

Sådan registrerer du dine fjerkræ

Seneste nyt om fugleinfluenza 2012

Nye regler om fugleinfluenza

Den 9. juni 2012 træder følgende to bekendtgørelser i kraft
  1. Bekendtgørelse nr. 522 af 6. juni 2012 om forebyggende beskyttelsesforanstaltninger mod aviær influenza. Samtidig ophæves bekendtgørelse nr. 126 af 26. februar 2008 om forebyggende foranstaltninger mod aviær influenza.
  2. Bekendtgørelse nr. 524 af 6. juni 2012 om ændring af bekendtgørelse om opdræt af fjervildt.
Du kan læse om reglerne på siderne om:
 
 

Fokus på tidlig varsling for fugleinfluenza i erhvervsfjerkræhold

Fødevarestyrelsen gennemfører en oplysnings- og kontrolkampagne for at minde om reglerne om tidlig varsling for fugleinfluenza og kontrollere, at reglerne bliver overholdt.

Informationsmaterialet sendes ud til erhvervsfjerkræproducenter sammen med et action card om tidlig varsling med angivelse af kontaktoplysninger.

Seneste nyt om fugleinfluenza 2011
14. juni: Der er konstateret flere udbrud af lavpatogen fugleinfluenza af typen H7N7 i Tyskland. Læs mere under "Fugleinfluenza i udlandet".

Undersøgelser af virus viser sammenhæng til det virus, der blev påvist i Holland i maj 2011, og til et virus påvist i en tysk zoo i Niedersachsen i 2010. Virus tilhører også en klynge af aviær influenzavirus af typen H7 påvist hos vilde fugle i Polen i 2009.

9. juni: Ingen af de ænder på danske gårde, som muligvis kunne have pådraget sig fugleinfluenza, var smittede med sygdommen. Det viser laboratorieprøver fra de seks danske besætninger, som var under mistanke for at have fået den lavpatogene fugleinfluenzatype H7.

7. juni: Fødevarestyrelsen undersøger i øjeblikket seks mindre danske andebesætninger for fugleinfluenza. Besætningerne har alle modtaget franske ænder via Tyskland, hvor seks besætninger er ramt af lavpatogene fugleinfluenzatype af typen H7. Læs mere under "Fugleinfluenza i udlandet".
 
30. maj: Fødevarestyrelsen gennemfører en oplysnings- og kontrolkampagne, der sætter fokus på fugleinfluenza.

Kampagnen skal gøre opmærksom på reglen om adskillelse af ænder og gæs fra andet fjerkræ og kontrollere, at reglen bliver overholdt.
 
 
17. februar:  Ny bekendtgørelse om pligt til overvågning for aviær influenza i fjerkræ og opdrættet fjervidlt træder i kraft.
 
Gå til bekendtgørelse om pligt til overvågning for aviær influenza i fjerkræ og opdrættet fjervildt

Ændringerne i forhold til den ophævede bekendtgørelse nr. 127 af 26. februar 2008 er følgende:

I besætninger med ænder, gråænder og gæs er antallet af blodprøver, der skal udtages, ændret fra 45 stk. til 20 stk.

I besætninger, hvorfra fjerkræ skal videreomsættes, kan undersøgelser for fugleinfluenza foretaget i besætningen hvorfra fjerkræet er omsat anvendes, hvis hvert af følgende forhold gør sig gældende i besætningen, hvorfra fjerkræet skal videreomsættes: Der kun tilføres dyr fra én besætning, der kun tilføres og holdes én fjerkræart, dyrene indsættes i en tom, rengjort og desinficeret stald, og dyrene holdes som indegående.
 
Informationsskrivelsen ved omsætning af fjerkræ og opdrættet fjervildt er ændret.
 
Hvis du skal eksportere
 
Andre relevante sider


Ændret 24. oktober 2022