Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Saltpartnerskab

Et partnerskab mellem industri, interesseorganisationer og Fødevarestyrelsen skal hjælpe med at skrue ned for saltforbruget hos producenterne, i kantiner, på cafeer, restauranter og derhjemme. Samtidig skal borgerne oplyses om fordelene ved at mindske saltindtaget.

​​​​​​Ind​​​​​​​​s​​​​​ats

Der bliver gennemført aktiviteter på følgende områder:

  • Reduktion af saltindholdet i fødevarer

  • Oplysning til borgerne om salt og sundhed

  • Oplysning til mad- og sundhedsprofessionelle

  • Mærkning af fødevarernes indhold af salt, herunder Nøglehulsmærkning

  • Reduktion af saltindholdet i kantinemad og i udespisningsbranchen generelt

  • Monitorering af indsatsen

  • Deltagelse i EU´s fortsatte drøftelser om reformulering af produkternes saltindhold.

Saltpa​​rtnerskabet

Saltpartnerskabet består af Bager- og Konditormestre i Danmark, Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse, COOP, Dansk Erhverv, Dansk Hypertensionsselskab, DI Fødevarer, Diabetesforeningen, DSK, Forbrugerrådet TÆNK, FødevareDanmark, Fødevarestyrelsen, ​Gigtforeningen, Hjernesagen, Hjerteforeningen, HORESTA, Kost- og Ernæringsforbundet, Kræftens Bekæmpelse, Landbrug og Fødevarer, Lidl og Salling Group. 

Værktøjskassen

Til brug for saltpartnerskabet arbejde, har Fødevarestyrelsen publiceret følgende dokumenter:

Brug af ikke-jodberiget natriumreduceret salt i brød og almindeligt bagværk

Reklame for fødevarer, der følger Fødevarestyrelsens vejledende saltmål

Saltlisten

Tolerancegrænser for salt indhold i brød, herunder om analyseusikkerhed

Vejledning om kommunikation omkring salt og saltreduktion

Læs mere

Ernærings- og sundhedsanprisninger

Husholdningssalt og brug af jodberiget salt

Næringsdeklarationer

Nøglehullet 

Spis mad med mindre salt (pjece) 

Ændret 6. juni 2018