Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Salg af muslinger m.m. direkte til forbrugere, lokale butikker og restauranter

Hvis du høster eller opdrætter muslinger m.m., må du sælge direkte til forbrugere, butikker og restauranter på en række betingelser.

Hvad må du sælge?
Du må sælge muslinger m.m., fx blåmuslinger og østers, direkte fra fartøjet. Muslingerne m.m. skal komme fra zoner, produktionsområder eller opdrætsanlæg med A-klassifikation, og som er åbnet for høst for den pågældende fisker eller opdrætter.
 
Hvor må du sælge fra?
Du må sælge muslingerne direkte fra fiskefartøjet eller fra det fartøj, som bringer muslinger m.m. i land fra opdrætsanlægget. Salget kan også ske fra en bod på kajen.
 
Hvor meget må du sælge?
Du må sælge op til 4.000 kg levende muslinger m.m. i alt direkte fra fartøjet til forbrugerne og til lokale butikker og restauranter om året.

Du skal for hvert regnskabsår kunne dokumentere, at du ikke sælger mere end 4.000 kg levende muslinger m.m. fra fartøjet til forbrugere og til lokale butikker og restauranter.
 
Skal salget være registreret i Fødevarestyrelsen?
Salg fra fiskefartøj/opdræt til endelige forbrugere og til lokale butikker og restauranter skal være registreret i Fødevarestyrelsen.  
Hvis du vil sælge muslinger m.m. til butikker og restauranter
Du må sælge muslinger m.m. til lokale butikker og restauranter, der ligger inden for en radius af 50 km fra landingsstedet.

 

 

Salg af fisk og krebsdyr direkte fra fiskefartøjer eller dambrugSalg af fisk og krebsdyr direkte fra fiskefartøjer eller dambrughttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Salg-af-fisk-og-krebsdyr-direkte-fra-fiskerbaade-eller-dambrug.aspx040413aspx0htmlEmneside
Salg af rå mælk ved stalddør og til mejerier, butikker og restauranterSalg af rå mælk ved stalddør og til mejerier, butikker og restauranterhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Salg-af-raa-maelk-ved-stalddoer-og-til-mejerier-butikker-og-restauranter.aspx040417aspx0htmlEmneside
Salg af frugt og grønt, kartofler, bær, svampe, tang og andre alger ved stalddør mv.Salg af frugt og grønt, kartofler, bær, svampe, tang og andre alger ved stalddør mv.https://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Salg-af-frugt-og-groent-kartofler-baer-svampe-tang-og-andre-alger-ved-stalddoer-mv.aspx040414aspx0htmlEmneside

Ændret 25. juli 2017