Hvad og hvor meget må du sælge ved stalddør?
Du må sælge mindre mængder frugt og grønt, kartofler, bær, urter, svampe, tang og andre alger til forbrugere ved stalddøren uden at være registreret. Du skal selv have dyrket, avlet eller indsamlet produkterne.
Hvis du vil sælge større mængder direkte til butikker, restauranter og engrosvirksomheder
Du må sælge frugt og grønt, kartofler, bær, urter, svampe, tang og andre alger direkte til butikker og restauranter og til engrosvirksomheder uden begrænsning, hvis du er registreret som primærproducent i Fødevarestyrelsen.
Hvis du vil sælge mindre mængder frugt og grønt m.v. direkte til butikker, restauranter og engrosvirksomheder
Du behøver ikke være registreret, hvis dine aktiviteter som primærproducent er så begrænsede, at det er under bagatelgrænsen for fødevarevirksomheder. Selv om din aktivitet som primærproducent er under bagatelgrænsen, må du altså sælge mindre mængder af dine produkter til detailvirksomheder, fx butikker og restauranter, og til engrosvirksomheder, uden at denne aktivitet skal være registreret.
Hvis du har en vejbod
Hvis du har en vejbod, må du ud over de rå grøntsager og frugter, også sælge mindre mængder hjemmelavet syltetøj, marmelade eller saft fremstillet af frugt fra din egen have. Syltetøjet osv. skal være fremstillet i dit eget køkken. Salget af syltetøj osv. er ikke stalddørssalg, men detailhandel under bagatelgrænsen.