Gå til navigation Gå til hovedindhold

Du er her:

Salg af fisk og krebsdyr direkte fra fiskefartøjer eller dambrug

Hvis du er fisker eller dambruger, må du sælge dine fisk og krebsdyr fra fiskefartøjet eller dambruget direkte til forbrugere, butikker og restauranter på en række betingelser.

Hvor må du sælge fra?
Som fisker må du sælge til forbrugere direkte fra fiskefartøjet eller fra en bod på kajen.
Dambrugere må sælge fra dambruget eller fra en bod ved vejen.

 

Hvor meget må du sælge?
Du må sælge op til 4.000 kg fisk og krebsdyr om året direkte til forbrugere. Fisken må være renset, men ikke flået eller fileteret.
 
For hvert år skal du kunne dokumentere, at du ikke sælger mere end 4.000 kg fisk og krebsdyr fra fiskefartøjet/dambruget.

 

Skal salget være registreret i Fødevarestyrelsen?
Ja. 

 

Hvis du også vil sælge flåede og fileterede fisk
Hvis du også vil flå fiskene eller udskære dem i fileter før salg, skal du etablere en fiskeforretning. Det kan være en butik på land eller en bod på kajen eller om bord på et fartøj. Fiskeforretningen skal være registreret som detailvirksomhed i Fødevarestyrelsen.

 

Hvis du vil levere fisk og krebsdyr til butikker og restauranter
Som fisker eller dambruger må du levere fisk og krebsdyr til butikker og restauranter uden begrænsning. Det er altså ikke en betingelse, at det skal være til lokale detailvirksomheder eller begrænset til 4.000 kg fisk og krebsdyr om året.
 
Fiskeren, butikken eller restauranten skal være registreret hos Fiskeristyrelsen til førstegangsomsætning af fisk og krebsdyr, når fiskeren sælger fisk og krebsdyr direkte til en butik eller restaurant. 
Ændret 19. december 2019