Alfabetisk liste over ord om egenkontrol
Reglerne om egenkontrol finder du i følgende afsnit:
Fødevareforordningen, artikel 17, stk. 1
Her står den overordnede regel om, at virksomheder både skal overholde reglerne og selv holde øje med, at de overholder dem (dvs. ansvar og egenkontrol).
Bestemmelsen gælder i forhold til alle fødevareregler. Der nævnes intet krav om skriftlighed, så der er udelukkende krav om skriftlig egenkontrol, når det står i den enkelte regel.
Artikel 17 står på side 18 i den konsoliderede udgave af Fødevareforordningen.
Fødevareforordningen: Konsolideret udgave af 2009-08-07
Hygiejneforordningen, artikel 4, stk. 2
Her står, at fødevarevirksomheder skal overholde de almindelige hygiejnebestemmelser. Heller ikke her er der krav om skriftlighed, så disse hygiejnereglerne kan overholdes med "Gode arbejdsgange".
Artikel 4 står på side 7 i den konsoliderede udgave.
Hygiejneforordningen: Konsolideret udgave af 2009-04-20
Hygiejneforordningen, artikel 5
Her står, at fødevarevirksomheder skal føre skriftlig egenkontrol efter de såkaldte HACCP-principperne på de områder, hvor der kan være en risiko for fødevaresikkerheden.
Artikel 5 står på side 8 i den konsoliderede udgave på linket ovenfor.
Vejledning om fødevaresikkerhed for fødevaredetailhandlere, herunder fødevaredonation.
Det er en vejledning i ledelsessystemer for fødevaresikkerhed for fødevaredetailhandlere, herunder donation. Der gives en oversigt over basisprogrammer/Gode arbejdsgange som EFSA anbefaler i forbindelse med donation.
Kommissionens vejledning fra 2020 om fødevaresikkerhed for fødevaredetailhandlere, herunder fødevaredonation
Kommissionens vejledning om ledelsessystem for fødevaresikkerhed
Vejledningen er udvidet til også at beskrive PRP’er (prerequisite programmes, gode arbejdsgange) og HACCP (hazard analysis and critical control points, risikoanalyse og kritiske kontrolpunkter) i et ledelsessystem for fødevaresikkerhed.
Kommissionens vejledning fra 2022 om implementering af ledelsessystemer for fødevaresikkerhed
Fødevarestyrelsens egenkontrolvejledning
Beskriver indgående alle de forskellige områder, der kan være omfattet af en virksomheds egenkontrol.
Vejledning om egenkontrol i fødevarevirksomheder, december 2021