Reglerne om egenkontrol finder du i følgende afsnit:
Fødevareforordningen, artikel 17, stk. 1
Her står den overordnede regel om, at virksomheder både skal overholde reglerne og selv holde øje med, at de overholder dem (dvs. ansvar og egenkontrol).
Bestemmelsen gælder i forhold til alle fødevareregler. Der nævnes intet krav om skriftlighed, så der er udelukkende krav om skriftlig egenkontrol, når det står i den enkelte regel.
Artikel 17 står på side 18 i den konsoliderede udgave af Fødevareforordningen.
Hygiejneforordningen, artikel 4, stk. 2
Her står, at fødevarevirksomheder skal overholde de almindelige hygiejnebestemmelser. Heller ikke her er der krav om skriftlighed, så disse hygiejnereglerne kan overholdes med "Gode arbejdsgange".
Artikel 4 står på side 7 i den konsoliderede udgave.
Hygiejneforordningen, artikel 5
Her står, at fødevarevirksomheder skal føre skriftlig egenkontrol efter de såkaldte HACCP-principperne på de områder, hvor der kan være en risiko for fødevaresikkerheden.
Artikel 5 står på side 8 i den konsoliderede udgave på linket ovenfor.
Kommissionens vejledning om ledelsessystem for fødevaresikkerhed
Vejledningen er udvidet til også at beskrive PRP’er (prerequisite programmes, gode arbejdsgange) og HACCP (hazard analysis and critical control points, risikoanalyse og kritiske kontrolpunkter) i et ledelsessystem for fødevaresikkerhed.
Fødevarestyrelsens egenkontrolvejledning
Beskriver indgående alle de forskellige områder, der kan være omfattet af en virksomheds egenkontrol.