Gå til navigation Gå til hovedindhold

Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Registrering af danske akvakulturanlæg

Alle danske akvakulturbrug er registreret i Fødevarestyrelsens Centrale Husdyrbrugsregister (CHR) med informationer om akvakulturbruget og dets sundhedsstatus.
 

​Akvakulturbrugs sundhedsstatus er kategoriseret i henhold til Rådets direktiv 2006/88/EF.​

Hele Danmark inklusiv danske havområder er af EU godkendt som værende fri for infektiøs hæmatopoietisk nekrose (IHN) og infektiøs lakseanæmi (ISA) i henhold til Kommissionens beslutning 2009/177/EF.​

Danske ørreddambrug er enten godkendt som værende fri for hæmorrhagisk virusseptikæmi (VHS, ”Egtved-syge”) eller er omfattet af overvågningsprogrammet, som er en del af det godkendte bekæmpelsesprogram for VHS.

Alle havbrug har sundhedsstatus "udefineret" for VHS, idet der i de vilde fiskebestande i de danske havområder findes visse typer af VHS-virus, der kan smitte ørreder.

Hele Danmark inklusive danske havområder er af EU godkendt som værende fri for sygdommen forårsviræmi hos karper (SVC) i henhold til Kommissionens Beslutning 2010/221/EF.

Akvakulturbrug kan også opnå sygdomsfri status med hensyn til infektiøs pankreasnekrose (IPN) og bakteriel nyresygdom (BKD).

Adgang til registret
På CHR's hjemmeside er der adgang til registret over danske akvakulturbrug. Klik på ikonet med "Aquaculture farms", og en liste fremkommer. Listen kan gemmes i Excel, hvor det er muligt at fremsøge forskellige akvakulturbrug eller sortere i oplysningerne.
Link til CHR's hjemmeside

 
Følgende oplysninger er registreret for hvert akvakulturbrug
  • navnet på akvakulturbruget,
  • i hvilket vandløb det er beliggende (alternativt information om, hvorvidt det er et marint akvakulturbrug eller et recirkuleringsanlæg),
  • beskrivelse af, hvilken fiskeart der findes i akvakulturbruget,
  • oplysninger om akvakulturbruget (CHR-nummer, besætningsnummer, dambrugsnummer m.v.),
  • oplysninger om ejeren af akvakulturbruget, samt
  • oplysninger om akvakulturbrugets sundhedsstatus ved angivelse af sundhedskategorien for blandt andet sygdommene IHN, VHS, ISA, IPN, BKD, SVC og KHV.
Lovstof og regler
 
 
Ændret 18. december 2019