Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Naturlige aromaer

Aromastoffer og aromapræparater kan betragtes som naturlige under visse omstændigheder.

​​Et naturligt aromastof ​​er et aromastof, der er fremstillet ved egnede fysiske, enzymatiske eller mikrobiologiske processer af vegetabilsk, animalsk eller mikrobiologisk materiale, enten i dets oprindelige form eller forarbejdet.

Aromapræparater er naturlige aromaer, som ikke er ​​aromastoffer, men er fremstillet af samme udgangsmaterialer og ved samme processer som naturlige aromastoffer.

Egnede processer til fremstilling af naturlige aromaer
I Bilag II i Aromaforordningen er listet, hvilke forarbejdningsprocesser der regnes for egnede til fremstilling af naturlige aromaer. Det drejer sig om:​ hakning, opvarmning, udskæring, tørring, fordampning, fermentering, formaling, infusion, mikrobiologiske processer, skrælning, sammenpresning, ristning/grillning, mæskning, afkøling, destillation/rektifikation, emulgering, ekstraktion, filtrering, udblødning, blanding, perkolation, nedkøling, udpresning.

Lovstof og regler
Europa-Parlamentets og Rådets Forord​ning (EF) nr. 1334/2008 af 16. december 2008 om aromaer og visse fødevareingredienser med aromagivende egenskaber til anvendelse i og på fødevarer og om ændring af Rådets Forordning (EØF) nr. 1601/91, Forordning (EF) nr. 2232/96, Forordning (EF) nr. 110/2008 og Direktiv 2000/13/EF.
 
Ændret 25. juli 2017