Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Markedsboder

Markedsboder er boder, hvorfra der sælges fødevarer. Det kan være boder, der opstilles hver weekend på et torv, eller boder på festivaller én gang om året.

​Omfanget af salget fra en markedsbod har betydning for, om en markedsbod skal registreres af Fødevarestyrelsen. 

En markedsbod skal ikke registreres, hvis salget er under bagatelgrænsen. Under bagatelgrænsen betyder, at der kun er salg fra boden op til ca. 10 gange om året, og salget foregår over 1-3 dage pr. gang – eller der er salg 1-3 gange om året, og salget varer op til ca. 10 dage pr. gang. Salget skal være fordelt på flere gange i løbet af året og kan være op til ca. 30 dage totalt i løbet af et år.

En markedsbod skal registreres, hvis salget har et større omfang end denne bagatelgrænse. Fx hvis der er salg fra boden hver weekend eller en fast dag om ugen hele året. Ejeren af en markedsbod kan dog vælge at lade sig registrere, selv om virksomheden ikke er forpligtet til det.

Hvilke regler gælder for markedsboder
Markedsbodens ejer skal altid sørge for at opbevare og håndtere fødevarerne, så de ikke gør kunderne syge.

Hvis salget af fødevarer fra en markedsbod er under bagatelgrænsen (se ovenover), er der  ikke specifikke regler om indretning og drift.

Hvis salget af fødevarer fra markedsboden er over bagatelgrænsen, gælder hele fødevarelovgivningen, blandt andet de specifikke regler om indretning og drift i Hygiejneforordningen og Hygiejnebekendtgørelsen.

Læs mere

Lovstof og regler
 

 

 

StalddørssalgStalddørssalghttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Stalddoerssalg.aspx03542aspx0htmlEmneside

Ændret 15. juli 2016