Se alt indhold om fødevarer
Se alt indhold om dyr
Se alt indhold om kontrol
Du er her:
Tjek, om listeria er aktuel for din virksomhed Indhold: Guide, Fakta om listeria
Tjek, om listeria kan vokse i fødevarenIndhold: Fysisk/kemiske egenskaber, Historiske data, Vækstmodeller, Laboratorieundersøgelser, Videnskabelig litteratur
Find reglerne for listeria i fødevaren Indhold: Guide til indplacering i fødevarekategori, Svar på typiske spørgsmål
Lav en risikoanalyse for listeria og en plan for egenkontrolIndhold: Risikoanalyse, Kritiske kontrolpunkter, Gode arbejdsgange, Egenkontrol
Find ud af, om virksomheden skal tage prøver og lav en prøveplanIndhold: Prøveplan, Produktprøver, Miljøprøver
Beskriv, hvad virksomheden skal gøre ved fund af listeriaIndhold: Korrigerende handlinger, Tilbagetrækning
Gør grundigt rent i virksomhedenIndhold: Fotoplancher, Rengøring, Desinfektion, Biofilm
Vis, at virksomheden har styr på listeriaIndhold: Tjekskema for dokumentation
Mikrobiologiforordningen nr. 2073/2005 af 15. november 2005
Mikrobiologivejledningen nr. 9044 af 27. januar 2015
Vejledning om holdbarhedsvurdering af fødevarer for L. monocytogenes nr. 9066 af 21. februar 2013
EU Arbejdsdokument om holdbarhedsundersøgelsen af spiseklare fødevarer for Listeria monocytogenes
EURL Technical Guidance document on conducting shelf-life studies on listeria
EURL-Guidelines on sampling the food prcessing area and equipment for the detection af listeria.
Eksempel på prøveplan for kontrol af listeria i fiskevirksomhed
Eksempel på prøveplan for kontrol af listeria i storkøkken
Listeria – hvornår og hvilke prøver skal du tage af fødevarer og produktionsmiljø
Sådan finder du ud af, om listeria aktuel for din virksomhed
Sådan indplacerer du en fødevare i den rigtige fødevarekategori
Sådan undgår du listeria – hvis du er gravid
Sådan undgår du listeria – hvis du er syg
Læs mere om listeria generelt.