Gå til navigation Gå til hovedindhold

Du er her:

Indførsel og import af krybdyr og padder

Der findes generelle regler ved indførsel af Reptilia og Amphibia, dog er der specifikke krav til salamandre af Caudata-ordenen. Indføres de som forsøgsdyr eller som kæledyr, skal man følge andre krav.

Indførsel af krybdyr og padder skal ske i overensstemmelse med bekendtgørelse om veterinærkontrol ved ind- og udførsel af levende dyr.
 
Der er specifikke dyresundhedsmæssige betingelser for indførsel fra EU af salamandre af Caudata-ordenen. Dem kan du læse mere om på denne side:
 
Øvrige arter af krybdyr og padder, der stammer fra virksomheder m.v. (dog ikke fra forsøgsdyrsvirksomheder/-institutioner) skal ved indførslen være ledsaget af et certifikat, som er godkendt af Fødevarestyrelsen, og som er udarbejdet i henhold til importkravene i La 23,0-2100. Du kan hente La 23,0-2100 i Certifikatdatabasen
Gå til certifikatdata​basen
 
Fødevarestyrelsen har ikke godkendt certifkater udarbejdet efter importkravene, La 23,0-2100, hvorfor import af disse dyrearter pt. ikke er tilladt.

Importkravene, La 23,0-2100, gælder dog ikke ved indførsel af krybdyr og padder til forsøg eller krybdyr og padder, der som kæledyr ledsager deres ejer på dennes rejse og efter indførslen ikke skal sælges eller overdrages.
 

Krybdyr og padder til forsøg

Der er andre krav til indførsel af krybdyr og padder bestemt til forsøg.
Så til siden om indførsel og import af forsøgsdyr

 

Krybdyr og padder holdt som kæledyr

Rejser du selv med dit krybdyr/padde som kæledyr, og sker flytningen af dyret som følge af dit (ejers) behov for at rejse, kan dyret flyttes i overensstemmelse med kæledyrsforordningens krav.

Gå til siden om rejse med kæledyr

 
Andre regler
Visse arter af krybdyr og padder må ikke holdes af privatpersoner i henhold til bekendtgørelse om forbud mod hold af særlige dyr. 
 
Forbuddet betyder, at det ligeledes er forbudt at indføre arterne omfattet af bekendtgørelsen, mm. de er bestemt til en dansk zoologisk have eller laboratorum.
 
Transit igennem Danmark er dog tilladt.
 
Derudover kan krybdyr og padder være omfattet af CITES-regler, hvorfor det anbefales at kontakte Miljøstyrelsen.
Lovstof og regler
 
Ændret 16. juli 2021