Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Indførsel og import af krybdyr og padder

Der findes generelle regler ved indførsel af Reptilia og Amphibia, dog er der specifikke krav til salamandre af Caudata-ordenen. Indføres de som forsøgsdyr eller som kæledyr, skal man følge andre krav.

Indførsel af krybdyr og padder skal ske i overensstemmelse med bekendtgørelse om veterinærkontrol ved ind- og udførsel af levende dyr.
 
Der er specifikke dyresundhedsmæssige betingelser for indførsel fra EU af salamandre af Caudata-ordenen. Dem kan du læse mere om på denne side:
 
Øvrige arter af krybdyr og padder, der stammer fra bedrifter m.v. (dog ikke forsøgsdyrsvirksomheder/-institutioner) skal ved indførslen opfylde kravene i certifikatet La 23,0-2100, som kan hentes i Certifikatdatabasen.
Gå til certifikatdata​basen
 
Disse krav finder dog ikke anvendelse ved indførsel af krybdyr og padder til forsøg eller krybdyr og padder, der flyttes, som følge af ejers behov for at rejse.
 

Krybdyr og padder til forsøg

Der er andre krav til indførsel af krybdyr og padder bestemt til forsøg.
Så til siden om indførsel og import af forsøgsdyr

 

Krybdyr og padder holdt som kæledyr

Rejser du selv med dit krybdyr/padde som kæledyr, og sker flytningen af dyret som følge af dit (ejers) behov for at rejse, kan dyret flyttes i overensstemmelse med kæledyrsforordningen skrav.

Gå til siden om rejse med kæledy

 
Andre regler
Visse arter af krybdyr og padder må ikke holdes af privatpersoner i henhold til bekendtgørelse om forbud mod hold af særlige dyr. 
 
Forbuddet betyder, at det ligeledes er forbudt at indføre arterne omfattet af bekendtgørelsen, mm. de er bestemt til en dansk zoologisk have eller laboratorum.
 
Transit igennem Danmark er dog tilladt.
 
Derudover kan krybdyr og padder være omfattet af CITES-regler, hvorfor det anbefales at kontakte Miljøstyrelsen.
Lovstof og regler
 

 

 

Ændret 29. maj 2019