Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Indførsel og import af hvirvelløse dyr

Der findes generelle regler ved indførsel af hvirvelløse dyr (invertebrata). Indføres de som forsøgsdyr eller ledsaget som kæledyr, skal man følge andre krav.

​​​Indførsel af hvirvelløse dyr (invertebrata) skal ske i ov​​erensstemmelse med bekendtgørelse om veterinærkontrol ved ind- og udførsel af levende dyr.

Hvirvelløse dyr er fx edderkopper, skorpioner og snegle.

Hvirvelløse dyr, der stammer fra bedrifter m.v. (dog ikke fra forsøgsdyrsvirksomheder/-institutioner) skal ved indførslen opfylde kravene i certifikatet, La 23,0-2100, som kan hentes i Certifikatdatabasen.
Gå til certifikatdatabasen

Certifikat La 23,0-2100 kan ikke anvendes ved indførsel af hvirvelløse dyr til forsøg eller hvirvelløse dyr, der som kæledyr ledsager deres ejer og ikke skal sælges eller overdrages.

​Hvirvelløse dyr til forsøg

Indførsel og import hvirvelløse dyr, der skal anvendes til forsøg, er omfattet af andre krav end dem, som er nævnt her på siden.

Gå til siden om indførsel og import af forsøgsdyr

​Kæledyr

Hvirvelløse dyr, der flyttes som følge af deres ejers behov for at rejse, betragtes som kæledyr og kan således indføres efter reglerne herfor. 

Gå til siden om Rejse med kæledyr

 
Andre regler
Visse arter af hvirvelløse dyr må ikke holdes af privatpersoner i henhold til bekendtgørelse om forbud mod hold af særlige dyr.

Forbuddet betyder, at det ligeledes er forbudt at indføre arterne omfattet af bekendtgørelsen, mm. de er bestemt til en dansk zoologisk have eller laboratorium.

Transit af forbudte arter igennem Danmark er dog tilladt.

Derudover kan hvirvelløse dyr være omfattet af CITES-regler, hvorfor det anbefales at kontakte Miljøstyrelsen.
 
 
Lovstof og regler
 
 

 

 

Ændret 18. juli 2019