Gå til navigation Gå til Hovedindhold

Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Indførsel og import af hvirvelløse dyr

Der findes generelle regler ved indførsel af hvirvelløse dyr (invertebrata). Indføres de som forsøgsdyr eller ledsaget som kæledyr, skal man følge andre krav.

​​​Indførsel af hvirvelløse dyr (invertebrata) skal ske i ov​​erensstemmelse med bekendtgørelse om veterinærkontrol ved ind- og udførsel af levende dyr.

Hvirvelløse dyr er fx edderkopper, skorpioner og snegle.

Hvirvelløse dyr, der stammer fra virksomheder m.v. (dog ikke fra forsøgsdyrsvirksomheder/-institutioner) skal ved indførslen være ledsaget af et certifikat, som er godkendt af Fødevarestyrelsen, og som er udarbejdet i henhold til importkravene i La 23,0-2100. Du kan hente La 23,0-2100 i Certifikatdatabasen.
Gå til certifikatdatabasen

Fødevarestyrelsen har ikke godkendt certifkater udarbejdet efter importkravene, La 23,0-2100, hvorfor import af disse dyrearter pt. ikke er tilladt.

Importkravene, La 23,0-2100, gælder dog ikke ved indførsel af hvirvelløse dyr til forsøg eller hvirvelløse dyr, der som kæledyr ledsager deres ejer på dennes rejse og efter indførslen ikke skal sælges eller overdrages.

​Hvirvelløse dyr til forsøg

Indførsel og import hvirvelløse dyr, der skal anvendes til forsøg, er omfattet af andre krav end dem, som er nævnt her på siden.

Gå til siden om indførsel og import af forsøgsdyr

​Kæledyr

Rejser du selv med dit hvirvelløse dyr som kæledyr, og sker flytningen af dyret som følge af dit (ejers) behov for at rejse, kan dyret flyttes i overensstemmelse med kæledyrsforordningenkrav.

Gå til siden om Rejse med kæledyr

 
Andre regler
Visse arter af hvirvelløse dyr må ikke holdes af privatpersoner i henhold til bekendtgørelse om forbud mod hold af særlige dyr.

Forbuddet betyder, at det ligeledes er forbudt at indføre arterne omfattet af bekendtgørelsen, mm. de er bestemt til en dansk zoologisk have eller laboratorium.

Transit af forbudte arter igennem Danmark er dog tilladt.

Derudover kan hvirvelløse dyr være omfattet af CITES-regler, hvorfor det anbefales at kontakte Miljøstyrelsen.
 
 
Lovstof og regler
 
 
Ændret 18. december 2019