Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Hundeopdræt og -salg, hundepension og -internat

Virksomheder, der driver erhvervsmæssig handel med hunde, opdræt af hunde eller drift af hundepensioner/hundeinternater, skal have tilladelse fra Fødevarestyrelsen.

​​Erhvervsmæssig handel med hunde vil sige erhvervels​​e af hunde med videresalg for øje. Ved erhvervsmæssigt opdræt af hunde forstås opdræ​​​t, hv​​or der med anvendelse af tre eller flere avlstæver avles tre eller flere kuld hvalpe årligt.

Hundepensioner og hundein​​​​ternater, hvor der holdes mindre end fire hunde ad gangen, er ikke omfattet af reglerne. 
 

Ansøgning om tilladelse til at drive virksomhed med hunde
Ansøgning om tilladelse til at d​​rive virksomhed skal sendes til Fødevarestyrelsen via vores kontaktformular og skal omfatte oplysninger om det største antal hunde i virksomheden, samt om placeringen og konstruktionen af virksomhedens bygninger og lokaler.

Ansøgningsblanket finde​​s her

Med ansøgningen skal også​ følge en oversigtsplan, der angiver placeringen af virksomhedens enkelte dele, samt målfaste tegninger af bygninger og lokaler.​

Fødevarestyrelsen besigtiger virksomheden i forbindelse med behandlingen ​af ansøgningen.

Udvidelse eller væsentlig ombygning af virk​​somheden må ikke finde sted uden Fødevarestyrelsens godkendelse.

​​Der skal være tilknyttet en dyrlæge til virksomheden, og virksomheden skal foranledige, at dyrlægen tilser hundeholdet mindst fire gange årligt. Navnet på den tilsynsførende dyrlæge skal oplyses til Fødevarestyrelsens veterinærenhed.

Eksisterende virksomheder, som tidligere er meddelt tilla​delse fra politiet, skal registreres hos Fødevarestyrelsen, att: den lokale veterinærenhed.

Veterinærenheden fører tilsyn med virksomhe​​derne og skal lejlighedsvist foretage eftersyn.
 

Sagsbehandlingstid

For hundepensioner og-internater træffer Fødevarestyrelsen afgørelse, senest 6 mdr. efter at ansøgning og alle nødvendige oplysninger er modtaget.

 
Pasningsvejledninger
Virksomheder omfattet af Bekendtgørelse om erh​vervsmæssig handel med og opdræt af hunde samt hundepensioner og hundeinternater skal pr. 1. januar 2013 ved salg af hunde senest på tidspunktet for aftalens indgåelse udlevere en skriftlig pasningsvejledning til køberen om forsvarlig pasning og pleje af hunden.
 
Læs mere om reglerne under "Lovstof" nederst på denne side.
 
Pasningsvejledningerne findes på Dansk Kennelklubs hjemmeside.
​ 

 

 

DyrehandlereDyrehandlerehttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Dyrehandlere.aspx011671aspx0htmlEmneside

Ændret 16. maj 2018