Som pelsdyravler skal du være opmærksom på, at sammensætningen af foderet til pelsdyr kan have indflydelse på, om du må have andre besætninger på samme adresse (bedrift).
Hvis du eksempelvis holder kvæg, får, geder, svin, fjerkræ og fisk samtidigt med pelsdyr på din bedrift, må der kun være fodermidler af animalsk oprindelse af drøvtyggere (animalske biprodukter) i dit foder, der består af:
- Mælk og mælkeprodukter mv.
- Di- og tricalciumfosfat af drøvtyggere
- Hydrolyseret protein fremstillet af huder og skin af drøvtyggere
- Afsmeltet fedt af drøvtyggere
Hvis din foderblanding til pelsdyr indeholder andre fodermidler af drøvtygger-oprindelse (animalske biprodukter), eksempelvis blod af drøvtyggere, må du derfor ikke holde andre opdrættede dyr end pelsdyr på bedriften.
Der kan heller ikke være køkken- og madaffald i fodret til pelsdyr eller kategori 2 materiale af drøvtyggere, hvis du samtidig vil holde andre opdrættede dyr på samme adresse (bedriften).
Foderet til pelsdyr kan indeholde animalske biprodukter i kategori 3 materiale fra ikke – drøvtyggere, eksempelvis fiskemel og blodmel fra svin, uden at dette begrænser hold af andre dyr. Dette vil dog i visse til fælde kræve, at du er registreret til at måtte anvende de animalske fodermidler på landbrugsindberetningen, og at der er adskillelse mellem foderet til pelsdyrene og at foderet til de andre opdrættede dyr på bedriften, således at det sikres, at dyr der ikke må få visse fodermidler af animalsk oprindelse, ikke fodres med dem.
Dette fremgår af TSE-forordningen 999/2001, artikel 7, stk. 1 og 2, jf. bilag VI, kapitel V, afsnit D.
Læs mere generelt om foder af animalsk oprindelse her