Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Flytning af svin uden mærkning

Læs mere om leveringserklæring og gruppevis levering af slagtesvin.

​Leveringserklæring – flytninger af svin til levebrug uden øremærker

For svin, der flyttes direkte fra en afsenderbesætning til en modtagerbesætning, er det muligt at søge om en leveringserklæring. 

En leveringserklæring er en erklæring, der afgives af ejerne af svinebesætninger på to forskellige CHR-numre, kaldes en leveringserklæring, når erklæringen er registreret i CHR.

Leveringserklæringen betyder, at der kan flyttes svin direkte fra én afsenderbesætning til én modtagerbesætning, uden at dyrene forsynes med godkendte øremærker.

Der skal også registreres en leveringserklæring, når det ønskes at flytte svin uden øremærker mellem to besætninger, som er ejet af samme person eller virksomhed. 

Alle leveringserklæringer skal oprettes i selvbetjeningsløsningen på Svineflyttedatabasen. Læs mere om, hvordan du opretter leveringserklæringer, i guiden ”CHR – Mærkning og registrering af kvæg, svin, får og geder” nederst på siden.


Gruppevis levering af slagtesvin – flytning af svin til et slagteri i Danmark uden individuel mærkning

Gruppevis levering af slagtesvin er en frivillig, national ordning, der gør det muligt at transportere slagtesvin direkte fra en svinebesætning til et slagteri i Danmark uden øremærkning eller skinketatovering. 

Svin, der flyttes mellem svinebesætninger, og som senere skal indgå i gruppevis levering af slagtesvin, skal være omfattet af en leveringserklæring og skal desuden opfylde de krav, der stilles ved gruppevis levering af slagtesvin. 

Som besætningsejer kan du i guiden "CHR – Mærkning og registrering af kvæg, svin, får og geder" læse om, hvordan du søger.

Er du transportør eller slagteri, og ønsker du hhv. at transportere eller modtage gruppevis leverancer af slagtesvin​, kan du læse i de relevante guides om, hvordan du autoriseres, og hvilke krav der skal følges.

Du finder guiderne her nedenfor. 

 

 

 

SamlestederSamlestederhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Samlesteder.aspx02597aspx0htmlEmneside
Mærkning af dyrMærkning af dyrhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Mærkning-af-dyr.aspx09996aspx0htmlEmneside
Det Centrale HusdyrbrugsRegister (CHR)Det Centrale HusdyrbrugsRegister (CHR)https://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Centrale-HusdyrbrugsRegister,-CHR.aspx02225aspx0htmlEmneside
Øremærkning af indførte husdyrØremærkning af indførte husdyrhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Oeremaerkning-af-indfoerte-husdyr.aspx02520aspx0htmlEmneside

Ændret 16. maj 2018