Gå til navigation Gå til hovedindhold

Du er her:

Flytning af svin uden mærkning

Forsyningskæder og gruppevis levering af slagtesvin.

​Forsyningskæde – flytninger af svin mellem to besætninger uden øremærker

For svin, der flyttes direkte fra en afsenderbesætning til en modtagerbesætning, er det muligt at oprette en forsyningskæde. 

En forsyningskæde er en erklæring, der afgives af ejerne af svinebesætninger på to forskellige CHR-numre og skal være registreret i CHR. 

En forsyningskæde betyder, at der kan flyttes svin direkte fra én afsenderbesætning til én modtagerbesætning, uden at dyrene forsynes med godkendte øremærker.

Der skal også registreres en forsyningskæde, når man vil flytte svin uden øremærker mellem to besætninger, som er ejet af samme person eller virksomhed.

Når svinene sendes til slagtning, skal de mærkes med et skinketatoveringsnummer eller et øremærke.

Hvis grisene flyttes til en besætning, der ikke indgår i en forsyningskæde, skal grisene mærkes med et godkendt øremærke.

Forsyningskæder kan oprettes i selvbetjeningsløsningen på  svineflyttedatabasen eller ved brug af mobiltelefonapp'en "Flytning af svin". 


Gruppevis levering af slagtesvin – flytning af svin til et slagteri i Danmark uden individuel mærkning

Gruppevis levering af slagtesvin er en frivillig, national ordning, der gør det muligt at transportere slagtesvin direkte fra en svinebesætning til et slagteri i Danmark uden øremærkning eller skinketatovering.

Svin, der flyttes mellem svinebesætninger, og som senere skal indgå i gruppevis levering af slagtesvin, skal være omfattet af en gruppevis forsyningskæde og skal desuden opfylde de krav, der stilles ved gruppevis levering af slagtesvin. 


Er du transportør eller slagteri, og ønsker du ​hhv. at transportere eller modtage gruppevise leverancer af slagtesvin​, kan du læse i de relevante guides om, hvordan du autoriseres, og hvilke krav der skal følges. 

Følgende slagterier er godkendt til at modtage gruppevise leveringer af slagtesvin:

Danish Crown i Sønderborg (Blans), Danish Crown i Sæby og Danish Crown i Horsens. 


Ændret 4. maj 2022