Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Fakta om listeria tilfælde – april 2015

Læs fakta om listeria tilfælde – april 2015.

  • Statens Serum Institut har inden for en kort periode påvist flere tilfælde af listeria, der kan have relation til tre forskellige tidligere sygdomsudbrud. Opsporing af smittekilden pågår.

  • I alt fem personer med underliggende sygdom har fået påvist listeria i løbet af en uge i april, heraf er to personer døde inden for 30 dage efter fundet af bakterien. 

  • To personer har fået påvist den listeriatype, der gav anledning til udbruddet i 2013 og 2014 forårsaget af kødpålæg.

  • To andre personer er smittet med andre listeriatyper, der kan have relation til to tidligere mindre listeriaudbrud.

  • Den femte person er smittet med en bakterie, der ikke kendes fra tidligere udbrud.

  • De første tre patienter blev Fødevarestyrelsen orienteret om den 22.4.2015, de seneste to den 27.4.2015.

  • Fødevarestyrelsen påbegyndte den 22.4. prøveudtagning og indhentning af sporbarhedsoplysninger med henblik på kildesporing. Analyser pågår fortsat. - Listeriabakterier vil blive analyseret med samme metode som de humane isolater (WGS) for at muliggøre en sammenligning med patienter.

  • Statens Serum Institut interviewer alle patienterne og videregiver oplysninger til Fødevarestyrelsen, som på baggrund heraf indsamler oplysninger og udtager prøver i relevante virksomheder.

 

 

Alt Om ListeriaAlt Om Listeriahttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Foedevarer/AltOmListeriahttps://www.foedevarestyrelsen.dk/PublishingImages/logo.png0511aspx0htmlEmneside
Listeria og frosne grøntsagerListeria og frosne grøntsagerhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Listeria_og_frosne_groentsager.aspx018941aspx0htmlEmneside
ListeriaListeriahttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Listeria.aspx02476aspx0htmlEmneside
Tjek, om listeria er aktuel for din virksomhedTjek, om listeria er aktuel for din virksomhedhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Foedevarer/AltOmListeria/Sider/Tjek-om-listeria-er-aktuel-for-din-virksomhed.aspx05693aspx0htmlEmneside
Vis, at virksomheden har styr på listeriaVis, at virksomheden har styr på listeriahttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Foedevarer/AltOmListeria/Sider/Vis-at-virksomheden-har-styr-på-listeria.aspx05695aspx0htmlEmneside
Gør grundigt rent i virksomhedenGør grundigt rent i virksomhedenhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Foedevarer/AltOmListeria/Sider/Gor-grundigt-rent-i-virksomheden.aspx05691aspx0htmlEmneside
Beskriv, hvad virksomheden skal gøre ved fund af listeriaBeskriv, hvad virksomheden skal gøre ved fund af listeriahttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Foedevarer/AltOmListeria/Sider/Beskriv-hvad-virksomheden-skal-gore-ved-fund-af-listeria.aspx05687aspx0htmlEmneside
Find ud af, om virksomheden skal tage prøver, og lav en prøveplanFind ud af, om virksomheden skal tage prøver, og lav en prøveplanhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Foedevarer/AltOmListeria/Sider/Find-ud-af-om-virksomheden-skal-tage-prover-og-lav-en-proveplan.aspx05690aspx0htmlEmneside
Tjek, om listeria kan vokse i fødevarenTjek, om listeria kan vokse i fødevarenhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Foedevarer/AltOmListeria/Sider/Tjek-om-listeria-kan-vokse-i-foedevaren.aspx05694aspx0htmlEmneside
Find reglerne for listeria i fødevarenFind reglerne for listeria i fødevarenhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Foedevarer/AltOmListeria/Sider/Find-reglerne-for-listeria-i-foedevaren.aspx05689aspx0htmlEmneside
Lav en risikoanalyse for listeria og en plan for egenkontrolLav en risikoanalyse for listeria og en plan for egenkontrolhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Foedevarer/AltOmListeria/Sider/Lav-en-risikoanalyse-for-listeria-og-en-plan-for-egenkontrol.aspx05692aspx0htmlEmneside

Ændret 27. juli 2017