Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Eksportrestriktioner

Her kan du se de aktuelle eksportrestriktioner, der er tilkendegivet fra lande uden for EU, i forhold til danske dyr og produkter heraf.

​​Denne side bliver, i det omfang det er muligt, opdateret med hensyn til nye restriktioner, men det kan ikke garanteres, at det er sids​te nyt, der ligger her. 

Aktuelle eksportrestriktioner
Som følge af udbrud af husdyrsygdomme i Danmark eller EU (bl.a. fugleinfluenza) har følgende tredjelande over for Fødevarestyrelsen tilkendegivet, at de har udstedt forbud mod import af danske dyr og produkter, nærmere angivet i nedenstående liste:
 
Eksportrestriktioner på visse levende dyr og produkter heraf pga. Schmallenberg-virus
Adskillige tredjelande har indført importrestriktioner for visse levende dyr og produkter gældende for EU-lande, hvor kvæg, får og/eller geder er konstateret smittet med Schmallenberg-virus. Ganske få tredjelande har indført restriktioner for alle EU-lande.
 
EU-Kommissionen opdaterer løbende en liste over disse tredjelande og deres restriktioner – se eksempel i linket nedenfor. Denne liste giver et overblik, men er IKKE fuldstændig og up-to-date, da der hele tiden bliver rapporteret om nye restriktioner, og da EU-Kommissionen ikke nødvendigvis hører om alle indførte restriktioner med det samme.
 
 
Se i øvrigt listen over aktuelle eksportrestriktioner, også for restriktioner på import fra Danmark som følge af Schmallenberg-virus. 
 
 
Listen omfatter kun de lande, som Fødevarestyrelsen har kendskab til har indført restriktioner, ligesom der til visse af de nævnte lande ikke nødvendigvis fortsat er restriktioner.

Læs mere om BSE
 
Eksportrestriktioner på fjerkræ og fjerkræprodukter pga. fugleinfluenza
 
Se i øvrigt listen over aktuelle eksportrestriktioner, også for restriktioner på import fra Danmark som følge af lavpatogen og højpatogen fugleinfluenza.
Eksportrestriktioner på drøvtyggere – får, geder, køer og hjorte – pga. bluetongue
Danmark er i henhold til OIE officielt fri for bluetongue fra den 1. januar 2011.
 
Se i øvrigt listen over aktuelle eksportrestriktioner, også for restriktioner på import fra Danmark som følge af bluetongue.
 
Rusland - importforbud 
Rusland har fra og med den 8.august 2014 indført importforbud af en række landbrugsvarer fra USA, EU-lande, Canada, Australien og Norge.​
 

 

 

Aviær Influenza - retningslinjer for udstedelse af certifikater til tredjelandeAviær Influenza - retningslinjer for udstedelse af certifikater til tredjelandehttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Aviaer-Influenza-retningslinier-for-udstedelse-af-certifikater-til-tredjelande.aspx02194aspx0htmlEmneside
Udførsel og eksport af avlsmaterialeUdførsel og eksport af avlsmaterialehttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Eksport-af-avlsmateriale.aspx02264aspx0htmlEmneside
ErstatningscertifikaterErstatningscertifikaterhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Erstatningscertifikater.aspx02284aspx0htmlEmneside
BaggrundserklæringerBaggrundserklæringerhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Baggrundserklæringer.aspx02197aspx0htmlEmneside
Udarbejdelse af certifikaterUdarbejdelse af certifikaterhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/fvst_ansvar_opgaver/Sider/Udstedelse-af-certifikater.aspx03669aspx0htmlEmneside

Ændret 10. januar 2017