Gå til navigation Gå til hovedindhold

Du er her:

EU-krav om behandling mod rævens dværgbændelorm

Lande, som har dokumenteret frihed for rævens dværgbændelorm (Echinococcus multilocularis), kan stille krav om ormekursbehandling, inden en hund føres ind i landet.

​​​​Hunde fra Danmark, som tage​​s med til Irland, Malta, Storbritannien og Nordirland (UK), Finland eller Norge, skal leve op til følgende krav: 

  • Hunden skal ​​behandles mod Echinococcus multilocularis-parasitten på modne og ikke-modne stadier i tarmen højst 120 timer og mindst 24 timer inden tidspunktet for indførslen.
  • Behandlingen skal være foretaget af en dyrlæge.
  • Det anvendte lægemiddel skal indeholde en passende dosis:
    • ​praziquantel eller
    • andre lægemidler, som hver for sig eller i kombination har vist sig virksomme mod parasitten, og som er omfattet af en marked​sføringstilladelse i henhold til EU-lovgivningen.
  • ​​Behan​​dlingen skal attesteres i hundens pas.
    • ​Hvis en hund, som oprindeligt komm​​er fra et tredjeland, og som rejser inden for EU på et veterinærcertifikat, skal behandlingen attesteres i certifikatet.

Kravene er nærmere be​​s​krevet i Forordning (EU) 2018/772.

OBS: Katte og fritter er ikke omfattet af EU-kravet om ​
behandling mod rævens dværgbændelorm.​

 

Pendlere til Norge har en alternativ mulighed

Som et alternativ til behandling højst 120 timer og mindst 24 timer inden afrejse kan hunde gennemgå et behandlingsforløb, hvor de bliver behandlet af en dyrlæge mindst 2 gange med maximalt 28 dages mellemrum inden indrejsen til Norge. Derefter skal der behandles mindst hver 28. dag.
 
Dette alternativ retter sig særligt til dem, som ofte rejser til Norge med deres hund. Hvis hunden bliver i Norge, skal den også behandles mindst 28 dage efter sidste behandling, selvom den ikke skal ud at rejse mere.
 
Læs mere om de norske krav på Mattilsynets side:
Veileder: Slik reiser du med kjæledyret ditt
 
Den alternative behandlingsmåde gælder dog kun for rejser til Norge, ikke ved rejser til Irland, Malta, Storbritannien og Nordirland (UK) og Finland.
 
Norge kan stille særlige krav, da de ikke er medlem af Unionen. 
​ 

Lovstof og regler

​ ​
Ændret 17. december 2021