Gå til navigation Gå til hovedindhold

Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Spørgsmål og svar om coronavirus og kæledyr

Det er pt. ingen indikation på, at kæledyr spreder sygdommen. Herunder kan du finde spørgsmål og svar om coronavirus (COVID-19) og kæledyr.

Fødevarestyrelsen henviser generelt til, at man følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger for at undgå smitte med coronavirus. Følg de almindelige hygiejneråd om god håndhygiejne, host og nys i ærmet samt begrænse fysisk kontakt med personer, der har symptomer på forkølelse eller luftvejsinfektion.​​

Se alle Fødevarestyrelsens spørgsmål/svar om Corona (Covid-19)

Find al information fra de danske myndigheder via www.coronasmitte.dk

 

Kan mit kæledyr blive smittet?
Der er på verdensplan rapporteret enkelte fund af coronavirus (COVID-19) hos kæledyr (hunde og katte). Spredning af virus sker hovedsageligt via dråber mellem mennesker, når en inficeret person hoster eller nyser. Der er derfor stadig ikke noget, der tyder på, at kæledyr spiller en rolle ved smitte af coronavirus til mennesker. 

Der er fortsat ikke bevis for, at kæledyr spiller en rolle i spredningen af coronavirus. Alligevel anbefales det, at man også følger de generelle hygiejneråd, når man er i kontakt med sit kæledyr.

Hvad skal jeg gøre med mit kæledyr, hvis jeg er blevet smittet?

Indtil videre er der ingen bevis for, at kæledyr kan sprede coronavirus (COVID-19). 

Hvis du er i hjemmekarantæne, fordi du er smittet med coronavirus (COVID-19), skal du følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger, og du må derfor som udgangspunkt ikke forlade hjemmet.

Hvis du har kæledyr, som du plejer at lufte i snor, må du kun lufte dem i egen lukkede have, som ikke benyttes af andre. Hvis dette ikke er muligt, kan der være behov for, at dit kæledyr bliver passet af andre, f.eks. uden for hjemmet. I dette tilfælde skal du tage de smitteforebyggende forholdsregler, som sundhedsmyndighederne anbefaler, så du ikke smitter dem, der skal passe dit kæledyr. 

Vær særlig opmærksom på god hygiejne ved kontakt med dit kæledyr, undgå fx at dele mad med dyr, eller lade dyret slikke dig i ansigtet. Desuden bør du vaske hænder, hver gang du har været i kontakt med kæledyr.


Er foderforretninger berørt af kravet om lukning?

Nej. Forretninger, der sælger foder, betragtes som dagligvareforretninger og skal derfor ikke lukke. 

Skal min dyrehandel i et indkøbscenter lukke?

Ja, med mindre den sælger foder. Dyrehandlere, der sælger foder, betragtes som dagligvareforretninger. Dagligvareforretninger er undtaget krav om at holde lukket i indkøbscentre, stormagasiner, arkader og basarer. 

Læs mere på politiets side om køb af fødevarer

Skal alle dyrehandlere  lukke?

Nej, kun dyrehandlere i indkøbscentre kan være berørt. Dyrehandlere, der sælger foder, betragtes som dagligvareforretninger. Dagligvareforretninger er undtaget krav om at holde lukket i indkøbscentre, stormagasiner, arkader og basarer. 

Læs mere på politiets side om køb af fødevarer

Må jeg komme i min butik uden at åbne den for kunder?

Ja. 


Ændret 6. april 2020