Gå til navigation Gå til hovedindhold

Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Spørgsmål og svar om coronavirus for borgere, restauranter, butikker og andre fødevarevirksomheder

Intet tyder på, at coronavirus smitter gennem maden, men via dråber fra host og nys fra smittede personer – så hold en god hygiejne. Fødevarestyrelsen får en del spørgsmål fra bekymrede borgere, butikker og virksomheder. Find svarene her

Spørgsmål og svar for borgere og fødevarevirksomheder

Vi samler løbende op på spørgsmålene i disse to FAQ'er for henholdsvis borgere og virksomheder:

 


Hvis en smittet person overfører coronavirus til en fødevare, vil sandsynligheden for smitte ved at spise denne fødevare, være yderst lille. Coronavirus skal nemlig ned i luftvejene for at give sygdom og ikke via mave-tarm-kanalen. Sådan lyder meldingen fra European Food Safety Authority (EFSA), som indsamler forskning på området. Der er ikke rapporteret om smitte med coronavirus gennem fødevarer.

Fødevarestyrelsen henviser generelt til, at man følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger for at undgå smitte med coronavirus. Følg de almindelige hygiejneråd om god håndhygiejne, host og nys i ærmet samt begræns fysisk kontakt.​​

Selvom det er meget lidt sandsynligt, at coronavirus smitter gennem mad, så anbefaler Fødevarestyrelsen, at du altid holder en god hygiejne i køkkenet, herunder skyller frugt og grønt og vasker dine hænder regelmæssigt og altid før tilberedning af mad, og før du spiser.

Læs Fødevarestyrelsens råd om gode køkkenvaner 

Find al information fra de danske myndigheder via www.coronasmitte.dk

 

Ændret 18. marts 2020