Gå til navigation Gå til hovedindhold

Du er her:

Brugt udstyr i fødevarevirksomheder

Brugt udstyr omfatter produktionsmaskiner, opbevaringsbeholdere, transportbånd, hurtighakkere og andet, der typisk anvendes i lang tid, og som helt eller delvist kommer i kontakt med fødevarer.

​​Generelt er der 2 typer brugt udstyr i fødevarevirksomheder:

  1. Udstyr​ af ældre dato, der har stået længe på samme fødevarevirksomhed, eller er blevet flyttet mellem produktionssteder inden for samme virksomhed.

    Skifter virksomheden ejer, vil udstyret blive omfattet af en eventuel ny autorisation eller registrering. Det samme gælder, hvis virksomheden får en ny autorisation eller ​registrering, fx pga. nye aktiviteter, eller hvis Fødevarestyrelsen efter en 5-års-periode vurderer, at der er behov for at foretage en fornyet autorisation eller registrering af en virksomhed.

  2. Udstyr, som en fødevarevirksomhed har købt brugt, eller som forhandles af en virksomhed, der køber og sælger brugt udstyr fra eller til fødevarevirksomheder.

Mere information om brugt udstyr i fødevarevirksomheder


Ændret 27. november 2019