Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Blåbær

​Der findes flere ”blå bær”, som ligner hinanden.

Der er især tre arter af "blå bær", som det kan være svært at skelne imellem:

  • Almindelig blåbær (Vaccinium myrtillus L)
  • Amerikansk blåbær (Vaccinium corymbosum L) 
  • Mosebøllebær (Vaccinium uliginosum L.)

Almindelige blåbær har blåt frugtkød. Amerikanske blåbær, som også kaldes storfrugtet blåbær, har lyst frugtkød. Mosebøllebær har lyst frugtkød og dyrkes ikke kommercielt, men kan findes i naturen og forveksles med blåbær.

Se eksempel på Amerikanske blåbær, som er det mest almindelige på det danske marked.

 

Må alle "blå bær" sælges under navnet "blåbær"?

Fødevarestyrelsen har den praksis, at betegnelsen "blåbær" kan anvendes på både Almindelige blåbær, Amerikanske blåbær og Mosebøllebær.

Det er Fødevarestyrelsens formodning, at de fleste blåbær på det danske marked er amerikanske blåbær. Almindeligt blåbær i frisk tilstand er i sæsonen almindeligt på markedet i det øvrige Skandinavien og i Østeuropa, men i Danmark markedsføres det især som frosne bær.

Frisk frugt og grønt skal være mærket med navnet på produktet og oprindelseslandet.

 

 

Tang som fødevareTang som fødevarehttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Tang-som-foedevare.aspx02645aspx0htmlEmneside
Toksiske stoffer i spisesvampeToksiske stoffer i spisesvampehttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Toksiske-stoffer-i-spisesvampe.aspx02652aspx0htmlEmneside
Jod i fødevarerJod i fødevarerhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Jod-i-fødevarer.aspx02433aspx0htmlEmneside
Arsen i fødevarerArsen i fødevarerhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Arsen-i-fødevarer.aspx02191aspx0htmlEmneside
Naturlige giftstofferNaturlige giftstofferhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Naturlige-giftstoffer.aspx02512aspx0htmlEmneside

Ændret 31. juli 2017