Gå til navigation Gå til hovedindhold

Du er her:

Anmeldepligtige dyresygdomme

Ved anmeldepligtige husdyrsygdomme forstås sygdomme, som skal anmeldes til Fødevarestyrelsen.

Det drejer sig om smitsomme sygdomme, som skal bekæmpes en​ten af hensyn til deres samfundsøkonomiske eller deres produktionsmæssige betydning. 

I den nationale lovgivning er fastsat bestemmelser for, hvilke sygdomme der skal anmeldes, og​ hvornår de skal anmeldes. Sygdommene fremgår af lister, som er offentliggjort i form af en særlig bekendtgørelse.
 
Alle, der holder dyr, skal straks tilkalde en dyrlæge, hvis et dyr kan mistænkes for at være angrebet af en anmeldepligtig sygdom. Dyrlægen skal søge mistanken be- eller afkræftet.
 
De anmeldepligtige sygdomme er opdelt i to grupper: De alvorlige og de mindre alvorlige. Alvorlige sygdomme skal anmeldes af dyrlægen til Fødevarestyrelsen straks ved mistanke, mens de mindre alvorlige først skal anmeldes ved påvisning.
 

Oversigten over anmeldepligtige dyresygomme indeholder information om, hvilke dyr der primært smittes med sygdommen. ​Via link i oversigten finder du mere detaljeret information om den enkelte sygdom (fx sygdomstegn, smittespredning, behandling, bekæmpelse og kontrol af sygdommen). 
 
Lovstof og regler​

 
Ændret 5. september 2022