Gå til navigation Gå til Hovedindhold

Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Ø-mærket

Det røde Ø-mærke med teksten “Statskontrolleret økologisk” fortæller, at  det er de danske myndigheder, der har ført kontrol med den gård eller den virksomhed, der sidst har forarbejdet, pakket eller mærket et økologisk produkt.

​Ø-mærket med teksten “Statskontrolleret økologisk”​​ kan frivilligt sættes på økologiske fødevarer og visse økologiske nonfood-produkter (fx økologisk hunde- og kattemad), når de er tilberedt under økologikontrol i Danmark.

 
 
 
 

Mærket kan påsætt​​es økologiske fødevarer m.v. fra udlandet. Påsætningen af mærket skal dog altid ske i Danmark under de danske myndigheders kontrol, da de danske myndigheder ikke fører kontrol i andre lande.

Mærket skal være rødt elle​​​r sort.
 

Download Ø-mærket med teksten “Statskontrolleret økologisk”
Ø-mærket med teksten “​​Statskontrolleret økologisk” må kun anvendes på selve fødevaren
​– ikke på skilte eller i markedsføringsmateriale. De nærmere betingelser for anvendelse af mærket findes i Bekendtgørelse om økologiske fødevarer:


Læs Bekendtgørelse om økologiske fødevarer og økologisk ak​​​​vakultur m.v. 


Rødt mærke

 

For korrekt anvend​​​else af mærket henvises til gældende regler for økologiske fødevarer.

Mærket, der består​​​ af Ø’​et, kronen og teksten, skal gengives på hvid eller anden lys baggrund. Proportioner, indbyrdes afstande og placeringer skal være som angivet på dette ark.

Mærket skal enten være rø​​dt (Pantone 032 C eller tilsvarende sammentryk af 100% gul og 100% magenta i 4-farvetryk) eller sort. 

Fil i jpg-format​​
AI-fil 8.0 til M​​ac og PC​

OBS! For at bruge AI-filen, skal du gemme den på din computer og åbne den i Adobe Illustrator. Hvis filen ikke gemmes automatisk, når du trykker på linket, højreklik da på filen og vælg "Gem" eller "Arkiver".

 
Sort mærke
På farvede flader el​​ler fotos skal mærket gengives positivt i hvidt rektangel med rundede hjørner som vist her.

I det hvide rektangel gælder sa​mme regler om proportioner, afstande, placeringer og farver som nævnt ovenfor.

Fil i jpg-format 
AI-fil 8.0 til M​ac og PC​ 


OBS! For at bruge AI-filen, skal du gemme den på din computer og åbne den i Adobe Illustrator. Hvis filen ikke gemmes automatisk, når du trykker på linket, højreklik da på filen og vælg "Gem" eller "Arkiver".

 
Markedsførings-Ø'et


 

Ø’et uden tekst kan anvendes ved markedsføring og reklame for alle økologiske fødevarer, som overholder EU’s økologiforordninger. Dvs. Ø’et kan anvendes ved markedsføring af alle økologiske fødevarer, uanset om de er mærket med Ø-mærket med teksten “Statskontrolleret økologisk”​​ eller ej.

Markedsførings-Ø’et må ikke anven​​des på selve den økologiske fødevare – kun på skilte eller i markedsføringsmateriale. 

Download markedsførings-Ø’et ti​​l tryk her:
Læs mere om Ø-mærket og markedsførings-Ø'et
Lovstof og regler
​ 
Ændret 16. maj 2018