Gå til navigation Gå til hovedindhold

Du er her:

Samarbejde med EU-lande om svindel med fødevarer

 


Ved mistanke om svindel bliver fødevaren beslaglagtBekæmpelse af fødevaresvindel på EU-niveau


EU Knowledge Center – KC-Food

Det europæiske videnscenter KC-Food bidrager med aktuelle videnskabelige informationer om fødevaresvindel, herunder nyt på området for fødevarekvalitet og autenticitet. Centeret koordinerer bl.a. markedsovervågning og står for systemet til udveksling af oplysninger og mistanker om fødevaresvindel på tværs af medlemsstater. Videnscentret drives i fællesskab af kommissionens Joint Research Centre (JRC) og de afdelinger, som varetager regulering af fødevarekæden og beskyttelse af forbrugernes rettigheder.

Læs mere om videnscentret KC-Food


EU Food Fraud Network

EU Food Fraud Network (FFN) blev etableret på baggrund af hestekødsskandalen, som bredte sig i en række europæiske lande i 2013. Netværket består af 28 nationale kontaktpunkter i medlemslandene, herunder Danmark. Derudover er Schweiz, Norge, Island og Europakommissionen repræsenteret.

Netværket skal understøtte samarbejdet på tværs af landegrænser i fødevaresvindelsager. Til det formål er der etableret et sikkert, elektronisk kommunikationssystem AAC, hvor landende kan udveksle aktuelle oplysninger eller mistanker om svindel.

Læs mere på hjemmesiden for EU Food Fraud Network Ændret 27. september 2019