Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Muslingeovervågning – Grønland

På denne side kan du læse om reglerne ved kommerciel høst af muslinger m.m. i Grønland med henblik på omsætning uden for det grønlandske hjemmemarked.

​​Kun muslinger m.m., der skal omsættes efter reglerne i EU's hygiejnelovgivning, bliver omtalt på denne og de underliggende sider. Muslinger m.m. til det grønlandske hjemmemarked er ikke omfattet her.

 
Ved muslinger m.m. forstås toskallede bløddyr (fx muslinger og østers), pighuder (fx søpindsvin og søpølser), sækdyr og havsnegle (fx konk).

 
Overvågningen i forbindelse med kammuslingefiskeriet, der er det mest udbredte i Grønland, har sin egen side. De resteren​de arter under betegnelsen muslinger m.m. er samlet på en anden side, og derudover er der undersider med generelle informationer gældende for alle arter.

 
Gode råd om indsamling af muslinger, østers m.m.

 

Kort over produktionsområder i Grønland

Se kortet i bilag 1 i ​Bekendtgørelse for Grønland om musling​er m.m.


 
Lovstof og regler


 

 

 

 

Opdrætsanlæg med permanent mikrobiologisk klassificeringOpdrætsanlæg med permanent mikrobiologisk klassificeringhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/fvst_ansvar_opgaver/Sider/Opdrætsanlæg med permanent mikrobiologisk klassificering.aspx07625aspx0htmlEmneside
Godkendte grupper af primærproducenter (fiskere)Godkendte grupper af primærproducenter (fiskere)https://www.foedevarestyrelsen.dk/fvst_ansvar_opgaver/Sider/Godkendte grupper af primærproducenter (fiskere).aspx07569aspx0htmlEmneside
Kort over produktionsområder i DanmarkKort over produktionsområder i Danmarkhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/fvst_ansvar_opgaver/Sider/Kort over produktionsområder.aspx07604aspx0htmlEmneside
Produktionsområder med permanent mikrobiologisk klassificeringProduktionsområder med permanent mikrobiologisk klassificeringhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/fvst_ansvar_opgaver/Sider/Produktionsområder med permanent mikrobiologisk klassificering.aspx07639aspx0htmlEmneside

 

 

Ændret 17. januar 2017