Gå til navigation Gå til hovedindhold

Du er her:

Muslingeovervågning – Grønland

På denne side kan du læse om reglerne ved kommerciel høst af muslinger m.m. i Grønland med henblik på omsætning uden for det grønlandske hjemmemarked.

​​Kun muslinger m.m., der skal omsættes efter reglerne i EU's hygiejnelovgivning, bliver omtalt på denne og de underliggende sider. Muslinger m.m. til det grønlandske hjemmemarked er ikke omfattet her.

Ved muslinger m.m. forstås toskallede bløddyr (fx muslinger og østers), pighuder (fx søpindsvin og søpølser), sækdyr og havsnegle (fx konk).

Overvågningen i forbindelse med kammuslingefiskeriet, der er det mest udbredte i Grønland, har sin egen side. De resteren​de arter under betegnelsen muslinger m.m. er samlet på en anden side, og derudover er der undersider med generelle informationer gældende for alle arter. Få overblik over disse sider længere nede under boksen "Kontrol".
 
Gode råd om indsamling af muslinger, østers m.m.

 

Kort over produktionsområder i Grønland

Se kortet i bilag 1 i ​Bekendtgørelse for Grønland om musling​er m.m., som du finder under punktet Fødevarer på siden Lovstof gældende for Grønland 

 

Dispensation ved høst af ikke filtrerende søpølser
Fødevarestyrelsen har meddelt en dispensation ved høst af ikke filtrerende søpølser, og dispensationen gælder til og med den 1. marts 2022, eller til Fødevarestyrelsen udsteder nye regler på området.
 

 
Lovstof og regler
Bekendtgørelse nr. 83 af 13. februar 2008 for Grønland om muslinger m.m. med senere ændringer. Se bekendtgørelsen under punktet Fødevarer på siden Lovstof gældende for Grønland  
 
Ændret 6. juli 2021