Gå til navigation Gå til Hovedindhold

Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Tilsætningsstoffer og aromaer – kontrolresultater

Her kan du læse om Fødevarestyrelsens kontrol med tilsætningsstoffer i fødevarer.

​​​​​​Resultater fra fødevareundersøgelser

Fødevarestyrelsen fører kontrol, overvågning og kortlægning af tilsætningsstoffer i fødevarer på det danske marked. Projekterne giver information om den faktiske anvendelse af tilsætningsstoffer i udvalgte fødevarer, og i hvilke produkter der typisk er problemer med at overholde lovgivningen.​​

Rapporter: Indhold af tilsætningsstoffer og aromaer i fødevarer 1997-2016

2016

 

2015

 

2014

 

2013

Kumarin i kanelholdige fødevarer​
Nitrit og nitrat i kød- og fiskeprodukter

Natamycin i ost og tørrede pølser 
Tilsætningsstoffer i syltede frugter og grøntsager
Tilsætningsstoffer i specialfødevarer 
Tilsætningsstoffer i kager og andet bagværk
Farvestoffer og sødestoffer i slik og pastiller​​


2012

Aromastoffer (delprojekt IV)
Farve- og sødestoffer i importeret slik
Farvestoffer i pålægspølser
Kumarin i kanelholdige fø​​​devarer
Konserveringsstoffer i salater, saucer, dressinger m.m.
Konserverings- og sødestoffer i fiskerivarer
Nitrit og nitrat i kødprodukter
Svovldioxid i diverse fødevarer
Tilsætningsstoffer i kager og andet bagværk

2011

Nitrit og nitrat overvågning i kød og fiskeprodukter
Fosfat i ferske og frosne fisk og fiskerivarer
Antioxidanter i fedtholdige fødevarer
Svovldioxid i diverse fødevarer
Natamycin i ost og pølser
Annattoekstr​akter i diverse fødevarer
Konserverings- og sødestoffer i syltede frugter og grøntsager
Farve- og sødestoffer i slik
Tilsætningsstoffer i marmelade, syltetøj, gele og lignende
Tilsætningsstoffer i specialfødevarer fra 3.-lande
Tilsætningsstoffer i "Her og nu"-varer (del II)
Tilsætningsstoffer i pesto, olivenpasta, grøntsagspulp og lignende

2010

Søde-, farve- og konserveringsstoffer i drikkevarer
Tilsætningsstoffer i slikprodukter, herunder sæsonvarer
Nitrit og nitrat overvågning i kød og kødprodukter
Svovldioxid i tørrede frugter og nødder
Kager og andet bagværk inklusiv kageblandinger
Konserveringsstoffer i dressinger og mayonnaisesalater
Konserveringsstoffer i fisk og fiskevarer
Tilsætningsstoffer i tomatpuré, -sauce, -pasta og -ketchup

2009

Aromastofbekendtgørelsen, annex 1- og annex 2-stoffer (delprojekt III)

Tilsætningsstoffer i "Her og nu"-varer (del I)
Intense sødestoffer i chokoladepastiller og andre drops
Tilsætningsstoffer i alkoholsodavand
Udvalgte tilsætningsstoffer på tværs af fødevaregrupper
Aromastofbekendtgørelsen, annex 1- og annex 2-stoffer (delprojekt I og II)
​Kontrol og overvågning af uautoriserede farvestoffer i udvalgte fødevaregrupper på det danske marked
Overvågning af nitrit/nitrat i udvalgte fødevarer
Intense sødestoffer og farvestoffer i is på basis af vand – sodavandsis, limonadeis og frugtis samt sorbetis
Kontrol af farvestoffer i​​ udvalgt nyere slik
Svovldioxid i udvalgte fødevarer


2008

Undersøgelse af sødestoffer og farvestoffer i morgenmadsprodukter

Svovldioxid i udvalgte fødevarer, herunder sennep
Farvestoffer i slik til løssalg
Konserveringsstoffer og sødestoffer i forarbejdede fiskevarer især marinerede sild (del II)
Nitrit/nitrat i røget fisk
Farvestoffer, herunder sudan farvestoffer i krydderier, palmekerneolie og lign.
Konserveringsstoffer i dressinger og mayonnaisesalater
Benzoesyre i frugter, bær og grøntsager
Uautoriserede farvestoffer sudan I, II, III, IV samt para red i krydderier m.m.
Sødestoffer, farvestoffer og konserveringsstoffer i ikke-alkoholholdige drikkevarer (del III)

2007

Svovldioxid og nitrat/nitrit i fødevarer

Kontrol og overvågning af farvestoffer og ammoniumchlorid i slik (del III)
Intense sødestoffer og andre tilsætningsstoffer i "slankekostprodukter"
Kortlægning af nitrat i krydderier
Udvalgte tilsætningsstoffer i kaviar, fiskepostej og krebsdyr
Propylenglycol, konserveringsstoffer og andre tilsætningsstoffer i kager og andet bagværk
Tilsætningsstoffer i marmelade og lign. produkter (del III)


2006

Konserveringsstoffer og andre relevante tilsætningsstoffer i mayonnaisesalater (Del IV)

Nitrat, nitrit og sulfit i fødevarer


2005

Intense sødestoffer, farvestoffer og konserveringsstoffer i ikke-alkoholholdige drikkevarer
(del II)

Kontrol af det uautoriserede farvestof para red i importerede krydderivarer indeholdende eller fremstillet af tørrede og knuste eller formalede frugter af slægten capsicum (chili)
Konserveringsstoffer og intense sødestoffer i forarbejdede fiskevarer, især marinerede sild
Udvalgte tilsætningsstoffer i krebsdyr
Konserveringsstoffer, sødestoffer og farvestoffer i tomatpuré, -sauce, -pasta og -ketchup
Undersøgelse af indholdet af propylenglycol i bagværk (del II)
Konserveringsstoffer og andre relevante tilsætningsstoffer i mayonnaise salater (del III)
Nitrit, nitrat og sulfit i fødevarer


2004

Undersøgelse af neohesperidin-dihydrochalcon og andre sødestoffer i fødevarer

Undersøgelse af svovldioxid i fødevarer
Overvågning og kontrol af farvestoffer og ammoniumchlorid i slik (del II)
Undersøgelse af konserveringsstoffer og farvestoffer i krydderiblandinger
Farvestoffer og konserveringsstoffer i kaviar og fiskepostej/-paté
Sorbin-, benzoe- og propionsyre i diverse fødevarer
Undersøgelse af konserveringsstoffer og farvestoffer i krydderiblandinger
Undersøgelse af neohesperidin-dihydrochalcon og andre sødestoffer i fødevarer


2003

Undersøgelse af konserveringsstoffer og andre relevante tilsætningsstoffer i marmelade m.m. (del II)

Indkøring af HPLC-metode til bestemmelse af neohesperidin-dihydrochalcon i f​ødevarer
Tilsætningsstoffer i desserter på basis af mælkeprodukter, fedtstoffer, æg eller cerealier
Tilsætningsstoffer i kager og andet bagværk
Undersøgelse af konserveringsstoffer, især parabener, i dessertchokolade og fyldt 
chokolade
Undersøgelse af konserveringsstoffer og andre relevante tilsætningsstoffer i mayonnaisesalater m.m. (del II)


2002

Undersøgelse af konserveringsstoffer og andre tilsætningsstoffer i dressinger, saucer og lignende produkter
Undersøgelse af svovldioxid og nitrit/nitrat i levnedsmidler (del V)
Undersøgelse af konserveringsstoffer og andre relevante tilsætningsstoffer i syltede "surt/sursøde" frugter og grøntsager (herunder rodfrugter)
Koffein i fødevarer
Undersøgelse af farvestoffer og sødestoffer i pinde-is, især limonade og frugtis

Ændret 15. november 2019