Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Overvågning og kontrol for campylobacter i fødevarer

Fødevarestyrelsen overvåger campylobacter i kølet dansk kyllingekød på de to største danske fjerkræslagterier ("slagteriovervågningen"). I 2016 kører desuden en overvågning af kyllinge- og kalkunkød i detailleddet landet over ("detailovervågningen"). 

​​Resultaterne af overvågningerne er beskrevet i årsrapporter fra Zoonosecentret: "Ann​ual Reports on Zoonosis"
Desuden publiceres Fødevarestyrelsens årsrapporter med resultaterne af overvågningen her: Bakterier m.m. - kontrolresultater.
 
Herudover udfører Fødevarestyrelsen den såkaldte case-by-case kontrol af campylobacter og salmonella i fersk og tilberedt kød. Læs mere om
 
Se de nyeste tal for case-by-case-kontrollen for campylobacter i dansk og udenlandsk fjerkrækød her.

Resultaterne af case-by-case kontrollen dækker hvert af årene fra 2007 og frem. Rapporterne viser, hvor ofte der i case-by-case kontrollen er fundet campylobacter i de danske og importerede partier fjerkrækød, og hvor mange partier der er vurderet farlige og afvist. Ved at gå ind i de enkelte tabeller kan man se, hvilke lande de undersøgte partier kød kommer fra, og om de er vurderet farlige.
 
Resultater for campylobacter i slagtekyllinger i EU
Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA) har for 2008 opgjort, hvor meget campylobacter og salmonella, der er i slagtekyllinger i EU. Læs rapporten og fakta om de danske tal her:
 
 
 
Ændret 24. juli 2017