Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Slagteriundersøgelser - svin

Her kan du læse om prøveprojekter i fødevarekategorien svin (slagteri), som Fødevarestyrelsen har gennemført de seneste år.

Resistensforekomst 
Salmonella yersinia og campylobacter på slagtesvinekroppe

2013: Se resultater af prøverne her.

Slagtehygiejne i små slagtehuse svin

2010-2011: Se resultater af prøverne her.

Salmonella- og hygiejnekriterier på små svine- og kreaturslagterier 
Formål og Baggrund

Formålet med denne undersøgelse er at afdække hygiejneniveauet i små svine- og kreaturslagterier og finde ud af, om de overholder hygiejnekriterierne i mikrobiologiforordningen (2073/2005).

Fødevarestyrelsen har tidligere gennemført to særskilte undersøgelser af slagtehygiejnen i henholdsvis små svineslagterier og kreaturslagterier. En tilsvarende undersøgelse gennemføres nu samlet på små kreatur- og svineslagterier.


Hvor og hvad tages der prøver?
Der tages svaberprøver af kreatur- og svineslagtekroppe på små kreatur- og svineslagterier. Små kreaturslagterier er virksomheder, der slagter under 250 kreaturer årligt, mens små svineslagterier er virksomheder, der slagter under 1000 svin årligt. Ifølge mikrobiologiforordningen (2073/2005) skal der udtages svaberprøver fra 5 slagtekroppe af henholdsvis kreaturer og/eller svin pr virksomhed til undersøgelse. Dog var det ikke i alle virksomheder muligt at udtage prøver fra 5 slagtedyr, da antallet af slagtninger varierede, og antallet af slagtedyr ligger derfor mellem 1 og 5.


Hvad undersøges prøverne for?
Slagtekroppene undersøges for salmonella, aerobt kimtal og E. coli.


Prøveresultater
Se resultater af prøverne her.

 

 

Ændret 19. september 2018