Gå til navigation Gå til hovedindhold

Prøveresultater - tilberedt kød - mikrobiologiske kriterier

Her kan du se de seneste resultater fra prøveprojektet tilberedt kød - offentlig kontrol mikrobiologiske kriterier

I tabellen kan du se en oversigt over de gældende mikrobiologiske kriterier (grænseværdier) for tilberedt kød.

Nedenfor vises en samlet oversigt af resultaterne, fra de seneste år, af fødevareundersøgelserne af tilberedt kød. Figurerne viser for hvert år, andelen af partier der overholdt hhv. fødevaresikkerhedskriterierne og proceshygiejnekriteriet.

 

Fødevaresikkerhedskriterier – antal undersøgte partier og andel af partier i procent, hvor kriteriet er overholdt.

  

 

 

Proceshygiejnekriterier – antal undersøgte partier og andel af partier i procent, hvor kriteriet er overholdt.

 

 

Du kan nedenfor læse mere om resultaterne af fødevareundersøgelserne for de enkelte år. 

 

Resultater 2021

Resultater og antal partier undersøgt for salmonella fordelt på produkttype

I 2021 blev der undersøgt for salmonella i kylling, svin, og okse. Der blev i alt undersøgt 53 partier, svarende til 265 prøver. Der blev ikke påvist salmonella i nogle af prøverne.

Resultater og antal partier undersøgt for Listeria monocytogene fordelt på produkttype

I 2021 blev der undersøgt for Listeria monocytogene i kylling. Der blev i alt undersøgt 6 partier, svarende til 30 prøver. Der blev ikke påvist Listeria i nogle af prøverne.


Resultater 2020 

Resultater og antal partier undersøgt for salmonella fordelt på produkttype

I 2020 blev der undersøgt for salmonella i kalkuner, kyllinger og svin. Der blev i alt undersøgt 14 partier, svarende til 70 prøver. Der blev påvist salmonella i 1 delprøve af medister af svinekød, samt 2 delprøver af rørt svinefars.


Resultater 2019 

Resultater og antal partier undersøgt for Salmonella fordelt på produkttype

På tabellen vises en oversigt over antal partier undersøgt for salmonella, fordelt på kylling, okse og svin

I 2019 blev der undersøgt for salmonella i hhv. kyllinger, okse og svin. Der blev i alt undersøgt 52 partier, svarende til 260 prøver. Der blev påvist salmonella i et 1 parti af kyllingekød, samt i 3 delprøver tilhørende forskellige partier for svin. 

Det påviste parti af kyllingekød var neutralmarineret kyllingebryst med 5 positive ud af 5, og salmonella blev påvist i svin i forskellige former for medisterpølse, alle med 1 positiv ud af 5.


Resultater 2017 

Resultater og antal partier undersøgt for Salmonella fordelt på produkttype

 

Der er i alt undersøgt 41 partier, svarende til 205 prøver, for Salmonella. 1 af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Salmonella. Partier var marineret svinekotelet med 4 positive ud af 5 prøver.

 


Resultater og antal partier undersøgt for E. coli fordelt på produkttype.

 

Der er i alt undersøgt 41 partier, svarende til 205 prøver, for E. coli. Ingen af de undersøgte partier overskred proceshygiejnekriteriet for E. coli.

​Resultater 2016

Der er i alt undersøgt 48 partier, svarende til 240 prøver, for Salmonella. 3 af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Salmonella. Det ene parti var marineret kyllingebryst med 2 positive ud af 5 prøver. Det andre partier var henholdsvis rå leverpostej med 3 positive ud af 5 prøver, og rørt fars med 5 positive ud af 5 prøver.

 

Der er i alt undersøgt 50 partier, svarende til 250 prøver, for E. coli. Ét enkelt af de undersøgte partier overskred proceshygiejnekriteriet for E.coli. Partiet var marineret kyllingebryst.

Resultater 2015

Der er i alt undersøgt 42 partier, svarende til 210 prøver, for Salmonella. Ét enkelt af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Salmonella. Partiet var saltet skinkesteg med 2 positive ud af 5 prøver.

 

Der er i alt undersøgt 5 partier, svarende til 25 prøver, for Listeria monocytogenes. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Listeria monocytogenes.

 

Der er i alt undersøgt 51 partier, svarende til 255 prøver, for E. coli. Ét enkelt af de undersøgte partier overskred proceshygiejnekriteriet for E.coli. Partiet var rå medister.

Resultater 2014

Der er i alt undersøgt 42 partier, svarende til 210 prøver, for Salmonella. Ét enkelt af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Salmonella. Partiet var kebabkød med 5 positive ud af 5 prøver.

 

 

Der er i alt undersøgt 5 partier, svarende til 25 prøver, for Listeria monocytogenes. Ét enkelt af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Listeria monocytogenes. Partiet var carpaccio med 3 positive ud af 5 prøver.

 

Der er i alt undersøgt 47 partier, svarende til 235 prøver, for E. coli. 2 af de undersøgte partier overskred proceshygiejnekriteriet for E.coli. Partierne var marineret kyllingelår og kebabkød.

Resultater 2012 - 2013
Projektnummer
3783
Ændret 24. maj 2022