Gå til navigation Gå til hovedindhold

Du er her:

Prøveresultater - Mejeriprodukter - mikrobiologiske kriterier

Her kan du se de seneste resultater fra prøveprojektet mejeriprodukter - offentlig kontrol, mikrobiologiske kriterier

I tabellen kan du se en oversigt over de gældende mikrobiologiske kriterier (grænseværdier) for mejeriprodukter.

Nedenfor vises en samlet oversigt af resultaterne fra de seneste år af fødevareundersøgelserne af mejeriprodukter. Figurerne viser for hvert år, andelen af partier der overholdt hhv. fødevaresikkerhedskriterierne og proceshygiejnekriterierne.


Fødevaresikkerhedskriterier – antal undersøgte partier og andel af partier i procent, hvor kriteriet er overholdt.

 

 

 

Proceshygiejnekriterier – antal undersøgte partier og andel af partier i procent, hvor kriteriet er overholdt.

 

 

 

 

 

Du kan nedenfor læse mere om resultaterne af fødevareundersøgelserne for de enkelte år.

Resultater 2017 

Resultater og antal partier undersøgt for Listeria monocytogenes fordelt på produkttype.

 

Der er i alt undersøgt 64 partier, svarende til 320 prøver, for Listeria monocytogenes. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Listeria monocytogenes.

 

Resultater og antal partier undersøgt for Salmonella fordelt på produkttype.

 

 
Der er i alt undersøgt 8 partier, svarende til 40 prøver, for Salmonella. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Salmonella.
 


Resultater og antal partier undersøgt for E. coli fordelt på produkttype.

Der er i alt undersøgt 7 partier, svarende til 35 prøver, for E. coli. Ingen af de undersøgte partier overskred proceshygiejnekriteriet for E. coli.
 


Resultater og antal partier undersøgt for enterobakterier fordelt på produkttype.

 
Der er i alt undersøgt 22 partier, svarende til 110 prøver, for enterobakterier. 2 af de undersøgte partier overskred proceshygiejnekriteriet for enterobakterier.
 


Resultater og antal partier undersøgt for koagulase positive stafylokokker fordelt på produkttype.

 
Der er i alt undersøgt 7 partier, svarende til 35 prøver, for koagulase positive stafylokokker. Ingen af de undersøgte partier overskred proceshygiejnekriteriet for koagulase positive stafylokokker.
 
​Resultater 2016
 
Der er i alt undersøgt 96 partier, svarende til 480 prøver, for Listeria monocytogenes. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Listeria monocytogenes.
 
Der er i alt undersøgt 3 partier, svarende til 15 prøver, for Salmonella. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Salmonella.
 
 
Der er i alt undersøgt 20 partier, svarende til 100 prøver, for E. coli. Ingen af de undersøgte partier overskred proceshygiejnekriteriet for E. coli.
 
 
Der er i alt undersøgt 40 partier, svarende til 200 prøver, for enterobakterier. Ingen af de undersøgte partier overskred proceshygiejnekriteriet for enterobakterier.
 
 
Der er i alt undersøgt 20 partier, svarende til 100 prøver, for koagulase positive stafylokokker. Ingen af de undersøgte partier overskred proceshygiejnekriteriet for koagulasepositive stafylokokker.

 
Resultater 2015
Der er i alt undersøgt 64 partier, svarende til 320 prøver, for Listeria monocytogenes. 
Ét enkelt af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Listeria monocytogenes. Partiet var sødmælk med 1 positiv ud af 5 prøver.
 
 
Der er i alt undersøgt 4 partier, svarende til 20 prøver, for Salmonella. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Salmonella.
 
 
Der er i alt undersøgt 7 partier, svarende til 35 prøver, for E. coli. Ingen af de undersøgte partier overskred proceshygiejnekriteriet for E. coli.
 
 
Der er i alt undersøgt 32 partier, svarende til 160 prøver, for enterobakterier. Ingen af de undersøgte partier overskred proceshygiejnekriteriet for enterobakterier.
 
 
Der er i alt undersøgt 9 partier, svarende til 45 prøver, for koagulase positive stafylokokker. Ingen af de undersøgte partier overskred proceshygiejnekriteriet for koagulasepositive stafylokokker.

 
Resultater 2014
Der er i alt undersøgt 90 partier, svarende til 450 prøver, for Listeria monocytogenes. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Listeria monocytogenes. ​

 
 
Der er i alt undersøgt 9 partier, svarende til 45 prøver, for Salmonella. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Salmonella.
 
 
Der er i alt undersøgt 17 partier, svarende til 85 prøver, for E. coli. Ingen af de undersøgte partier overskred proceshygiejnekriteriet for E. coli.
 
 
Der er i alt undersøgt 46 partier, svarende til 230 prøver, for enterobakterier. 2 af de undersøgte partier overskred proceshygiejnekriteriet for enterobakterier. Partierne var piskefløde.
 
 
 
Der er i alt undersøgt 21 partier, svarende til 105 prøver, for koagulase positive stafylokokker. Ingen af de undersøgte partier overskred proceshygiejnekriteriet for koagulasepositive stafylokokker.

 
Resultater 2012 - 2013

 
Projektnummer
3785

 
Ændret 10. januar 2020