Gå til navigation Gå til hovedindhold

Prøveresultater - Kødprodukter - mikrobiologiske kriterier

Her kan du se de seneste resultater fra prøveprojektet kødprodukter - offentlig kontrol mikrobiologiske kriterier

​I tabellen kan du se en oversigt over de gældende mikrobiologiske kriterier (grænseværdier) for kødprodukter.

Nedenfor vises en samlet oversigt af resultaterne, fra de seneste år, af fødevareundersøgelserne af kødprodukter. Figuren viser for hvert år, andelen af partier der har overholdt fødevaresikkerhedskriterierne.

 

Fødevaresikkerhedskriterier – antal undersøgte partier og andel af partier i procent, hvor kriteriet er overholdt.

  

Nedenfor kan du læse mere om resultaterne for de enkelte år. 

Resultater 2021

Resultater og antal partier undersøgt for Listeria monocytogenes fordelt på produkttype


I 2021 blev der undersøgt for Listeria monocytogene i okse, svin, kylling, og kalkun. Der blev i alt undersøgt 65 partier​, svarende til 325 prøver. Der blev påvist listeria i 2 delprøver i samme parti af en svineprøve.


Resultater og antal partier undersøgt for salmonella fordelt på produkttype


I 2021 blev der undersøgt for salmonella i okse og svin. Der blev i alt undersøgt 22 partier​​, svarende til 110 prøver. Der blev ikke påvist salmonella i nogle af prøverne.

Resultater 2020

Resultater og antal partier undersøgt for Listeria monocytogenes fordelt på produkttype


Der er i alt undersøgt 5 partier, svarende til 25 prøver, for Listeria monocytogenes. 1 delprøve af løgpølse, svinekød, og 1 delprøve af okse spegepølse overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Listeria monocytogene.

Resultater 2019 

Resultater og antal partier undersøgt for Listeria monocytogenes fordelt på produkttype

På tabellen ses antal undersøgte partier for Listeria, fordelt på kyllinger, okse og svin

Der er i alt undersøgt 66 partier, svarende til 330 prøver, for Listeria monocytogenes. Ingen af de undersøgte prøver overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Listeria monocytogenes.


Resultater og antal partier undersøgt for Salmonella fordelt på produkttype.

På tabellen ses antal undersøgte partier, fordelt på okse og svin

Der er i alt undersøgt 34 partier, svarende til 170 prøver, for Salmonella. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Salmonella.


Resultater 2017 
 

Resultater og antal partier undersøgt for Listeria monocytogenes fordelt på produkttype

 
Der er i alt undersøgt 61 partier, svarende til 305 prøver, for Listeria monocytogenes. 1 af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Listeria monocytogenes. Partiet var kålpølser med 1 positiv ud af 5 prøver.
 
 
 

Resultater og antal partier undersøgt for Salmonella fordelt på produkttype.

 
Der er i alt undersøgt 27 partier, svarende til 135 prøver, for Salmonella. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Salmonella.
 
​Resultater 2016

Der er i alt undersøgt 71 partier, svarende til 355 prøver, for Listeria monocytogene​s. 2 partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Listeria monocytogenes. Det ene parti var løgpølse med 5 positive ud af 5 prøver. Det andet parti var rullepølse med 5 positive ud af 5 prøver.

 

Der er i alt undersøgt 11 partier, svarende til 55 prøver, for Salmonella. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Salmonella. 

Resultater 2015

Der er i alt undersøgt 75 partier, svarende til 375 prøver, for Listeria monocytogenes. Ét enkelt parti overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Listeria monocytogenes. Partiet var spegepølse (salami) med 2 positive ud af 5 prøver.

 

Der er i alt undersøgt 4 partier, svarende til 20 prøver, for Salmonella. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Salmonella. 

Resultater 2014

Der er i alt undersøgt 67 partier, svarende til 335 prøver, for Listeria monocytogenes.  2 af partierne overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Listeria monocytogenes. Det ene parti var rullepølse med 5 positive ud af 5 prøver. Det andet parti var hamburgerryg med 1 positiv ud af 5 prøver.

 

Der er i alt undersøgt 14 partier, svarende til 70 prøver, for Salmonella. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Salmonella. 

Resultater 2012 - 2013
 
Projektnummer
3784
Ændret 24. maj 2022