Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Prøveresultater - hakket kød - mikrobiologiske kriterier

Her kan du se de seneste resultater fra prøveprojektet hakket kød - offentlig kontrol mikrobiologiske kriterier

I tabellen kan du se en oversigt over de gældende mikrobiologiske kriterier (grænseværdier) for hakket kød.

 

Nedenfor vises en samlet oversigt af resultaterne fra de seneste år af fødevareundersøgelserne af hakket kød. Figurerne viser for hvert år samlet antal undersøgte partier samt andelen i procent af de undersøgte partier, der overholdt fødevaresikkerhedskriterierne og proceshygiejnekriterierne.

 

Fødevaresikkerhedskriterier – antal undersøgte partier og andel af partier i procent, hvor kriteriet er overholdt

 

 

 

Proceshygiejnekriterier – antal undersøgte partier og andel af partier i procent, hvor kriteriet er overholdt

 

 

 

Du kan nedenfor læse mere om resultaterne af fødevareundersøgelserne for de enkelte år.

Resultater 2017 
 
Resultater og antal partier undersøgt for Salmonella fordelt på produkttype.

Der er i alt undersøgt 57 partier, svarende til 285 prøver, for Salmonella. 2 af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Salmonella. Det ene parti var hakket oksekød med 1 positiv ud af 5 prøver. Det andet parti var hakket svinekød med med 5 positive ud af 5 prøver.
 
 
Resultater og antal partier undersøgt for Listeria monocytogenes fordelt på produkttype
 

 
Der er i alt undersøgt 1 parti, svarende til 5 prøver, for Listeria monocytogenes. Partiet (tatar) overholdt fødevaresikkerhedskriteriet for Listeria monocytogenes.

 

Resultater og antal partier undersøgt for E. coli fordelt på produkttype.

Der er i alt undersøgt 57 partier, svarende til 285 prøver, for E. coli. 7 af de undersøgte
partier overskred proceshygiejnekriteriet for E. coli.

 

Resultater og antal partier undersøgt for aerobt kimtal fordelt på produkttype.


Der er i alt undersøgt 57 partier, svarende til 285 prøver, for aerobt kimtal. 12 af de undersøgte partier overskred proceshygiejnekriteriet for aerobt kimtal.

 

​Resultater 2016

 

Der er i alt undersøgt 57 partier, svarende til 285 prøver, for Salmonella. 2 af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Salmonella. Det ene parti var hakket oksekød med 1 ud af 5 positive prøver. Det andet parti var hakket svinekød med 1 ud af 5 positive prøver.

 

Der er i alt undersøgt 57 partier, svarende til 285 prøver, for E. coli. 6 af de undersøgte partier overskred proceshygiejnekriteriet for E.coli.

 

Der er i alt undersøgt 57 partier, svarende til 285 prøver, for aerobt kimtal. 13 af de undersøgte partier overskred proceshygiejnekriteriet for aerobt kimtal.

Resultater 2015

Der er i alt undersøgt 100 partier, svarende til 500 prøver, for Salmonella. 4 af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Salmonella. Det ene parti var hakket svinekød med 1 ud af 5 positive prøver. De andre 3 partier var hakket oksekød, med 1 ud af 5 positive prøver i to af partierne og 2 ud af 5 positive prøver i ét af partierne.

 

 

Der er i alt undersøgt 1 parti, svarende til 5 prøver, for Listeria monocytogenes. Partiet (tatar) overholdt fødevaresikkerhedskriteriet for Listeria monocytogenes.

 

 

Der er i alt undersøgt 100 partier, svarende til 500 prøver, for E. coli. 3 af de undersøgte partier overskred proceshygiejnekriteriet for E.coli.

 

 

Der er i alt undersøgt 100 partier, svarende til 500 prøver, for aerobt kimtal. 17 af de undersøgte partier overskred proceshygiejnekriteriet for aerobt kimtal.

Resultater 2014

Der er i alt undersøgt 67 partier, svarende til 335 prøver, for Salmonella. Ét enkelt parti overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Salmonella. Partiet var hakket oksekød med 1 ud af 5 prøver positive.

 

Der er i alt undersøgt 1 parti, svarende til 5 prøver, for Listeria monocytogenes. Partiet (tatar) overholdt fødevaresikkerhedskriteriet for Listeria monocytogenes.

 

 

Der er i alt undersøgt 67 partier, svarende til 335 prøver, for E. coli. 3 partier overskred proceshygiejnekriteriet for E. coli. Partierne var hakket oksekød.

 

Der er i alt undersøgt 67 partier, svarende til 335 prøver, for aerobt kimtal. 7 partier overskred proceshygiejnekriteriet for aerobt kimtal. Partierne var hakket oksekød.   

Resultater 2012 - 2013
Projektnummer
3782

 

 

Ændret 31. august 2018