Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Prøveresultater - frugt og grønt - mikrobiologiske kriterier

På denne side finder du resultater fra prøveprojektet: Offentlig kontrol mikrobiologiske kriterier - frugt og grønt

​​I tabellen kan du se en oversigt over de gældende mikrobiologiske kriterier (grænseværdier) for frugt og grønt.

 

Nedenfor ser du en samlet oversigt over result​aterne fra de seneste år af fødevareundersøgelser af snittet frugt og grønt samt spirer. Figurerne viser for hvert år samlet antal undersøgte partier samt andelen i procent af de undersøgte partier, der overholdt hhv. fødevaresikkerhedskriterierne og proceshygiejnekriteriet.


Fødevaresikkerhedskriterier – antal undersøgte partier og andel af partier i procent, hvor kriteriet er overholdt.

 

Proceshygiejnekriterier – antal undersøgte partier og andel af partier i procent, hvor kriteriet er overholdt


 

 

Nedenfor kan du læse mere om resultaterne af fødevareundersøgelserne for de enkelte år.

​Resultater 2017


Resultater og antal partier undersøgt for Salmonella fordelt på produkttype.

 
Der er i alt undersøgt 27 partier, svarende til 135 prøver, for Salmonella. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Salmonella.

Resultater og antal partier undersøgt for Listeria monocytogenes fordelt på produkttype
Der er i alt undersøgt 27 partier, svarende til 135 prøver, for Listeria monocytogenes. Ét enkelt parti overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Listeria monocytogenes. Partiet var snittet icebergsalat, og 1 ud af 5 prøver var positive.


Resultater og antal partier undersøgt for E. coli fordelt på produkttype
 
Der er i alt undersøgt 19 partier, svarende til 95 prøver, for E. coli. Ingen af de undersøgte partier overskred proceshygiejnekriteriet for E. coli.


Resultater og antal partier undersøgt for shiga toksinproducerende E. coli (STEC) fordelt på produkttype

Der er i alt undersøgt 8 partier, svarende til 40 prøver, for STEC. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for STEC.
 
​Resultater 2016
Der er i alt undersøgt 35 partier, svarende til 175 prøver, for Salmonella. Ét enkelt parti overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Salmonella. Partiet var snittet honningmelon, og 1 ud af 5 prøver var positiv.
 
Der er i alt undersøgt 35 partier, svarende til 175 prøver, for Listeria monocytogenes. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Salmonella.
 

Der er i alt undersøgt 29 partier, svarende til 145 prøver, for E. coli. Ingen af de undersøgte partier overskred proceshygiejnekriteriet for E.coli.  

​Resultater 2015
Der er i alt undersøgt 36 partier, svarende til 180 prøver, for Salmonella. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Salmonella.
 
Der er i alt undersøgt 36 partier, svarende til 180 prøver, for Listeria monocytogenes. Ét enkelt parti overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Listeria monocytogenes. Partiet var løgspirer, og 1 ud af 5 prøver var positiv.
 

Der er i alt undersøgt 21 partier, svarende til 105 prøver, for E. coli. Ingen af de undersøgte partier overskred proceshygiejnekriteriet for E. coli. 

Resultater 2014
Der er i alt undersøgt 39 partier, svarende til 195 prøver, for Salmonella. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Salmonella.
 
Der er i alt undersøgt 39 partier, svarende til 195 prøver, for Listeria monocytogenes. 1 parti overskred kriteriet. Ét enkelt parti overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Listeria monocytogenes. Partiet var sukkerærtespirer, og 3 ud af 5 prøver var positive.

 Der er i alt undersøgt 28 partier, svarende til 140 prøver. Ingen af de undersøgte partier overskred proceshygiejnekriteriet for E. coli. 

Resultater 2012 - 2013

Du kan læse mere om resultaterne her.

Projektnummer

3788

 

 

Tag Footer - Tag Footer  Tag Footer

Ændret 31. august 2018