I tabellen kan du se en oversigt over de gældende mikrobiologiske kriterier (grænseværdier) for frugt og grønt.

Nedenfor ser du en samlet oversigt over resultaterne fra de seneste år af fødevareundersøgelser af snittet frugt og grønt samt spirer. Figurerne viser for hvert år samlet antal undersøgte partier samt andelen i procent af de undersøgte partier, der overholdt hhv. fødevaresikkerhedskriterierne og proceshygiejnekriteriet.

Nedenfor kan du læse mere om resultaterne af fødevareundersøgelserne for de enkelte år.
Resultater 2017

Der er i alt undersøgt 27 partier, svarende til 135 prøver, for Salmonella. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Salmonella.

Der er i alt undersøgt 27 partier, svarende til 135 prøver, for Listeria monocytogenes. Ét enkelt parti overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Listeria monocytogenes. Partiet var snittet icebergsalat, og 1 ud af 5 prøver var positive.

Der er i alt undersøgt 8 partier, svarende til 40 prøver, for STEC. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for STEC.

Der er i alt undersøgt 19 partier, svarende til 95 prøver, for E. coli. Ingen af de undersøgte partier overskred proceshygiejnekriteriet for E. coli.
Resultater 2016

Der er i alt undersøgt 35 partier, svarende til 175 prøver, for Salmonella. Ét enkelt parti overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Salmonella. Partiet var snittet honningmelon, og 1 ud af 5 prøver var positiv.

Der er i alt undersøgt 35 partier, svarende til 175 prøver, for Listeria monocytogenes. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Salmonella.
Der er i alt undersøgt 29 partier, svarende til 145 prøver, for E. coli. Ingen af de undersøgte partier overskred proceshygiejnekriteriet for E.coli.
Resultater 2015

Der er i alt undersøgt 36 partier, svarende til 180 prøver, for Salmonella. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Salmonella.

Der er i alt undersøgt 36 partier, svarende til 180 prøver, for Listeria monocytogenes. Ét enkelt parti overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Listeria monocytogenes. Partiet var løgspirer, og 1 ud af 5 prøver var positiv.
Der er i alt undersøgt 21 partier, svarende til 105 prøver, for E. coli. Ingen af de undersøgte partier overskred proceshygiejnekriteriet for E. coli.
Resultater 2014

Der er i alt undersøgt 39 partier, svarende til 195 prøver, for Salmonella. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Salmonella.

Der er i alt undersøgt 39 partier, svarende til 195 prøver, for Listeria monocytogenes. 1 parti overskred kriteriet. Ét enkelt parti overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Listeria monocytogenes. Partiet var sukkerærtespirer, og 3 ud af 5 prøver var positive.
Der er i alt undersøgt 28 partier, svarende til 140 prøver. Ingen af de undersøgte partier overskred proceshygiejnekriteriet for E. coli.
Resultater 2012 - 2013
Læs mere om resultaterne her.
3788