Gå til navigation Gå til Hovedindhold

Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Prøveresultater - frugt og grønt - mikrobiologiske kriterier

På denne side finder du resultater fra prøveprojektet: Offentlig kontrol mikrobiologiske kriterier - frugt og grønt

​​I tabellen kan du se en oversigt over de gældende mikrobiologiske kriterier (grænseværdier) for frugt og grønt.

 

Nedenfor ser du en samlet oversigt over result​aterne fra de seneste år af fødevareundersøgelser af snittet frugt og grønt samt spirer. Figurerne viser for hvert år samlet antal undersøgte partier samt andelen i procent af de undersøgte partier, der overholdt hhv. fødevaresikkerhedskriterierne og proceshygiejnekriteriet.

 

Nedenfor kan du læse mere om resultaterne af fødevareundersøgelserne for de enkelte år.

​Resultater 2017
Der er i alt undersøgt 27 partier, svarende til 135 prøver, for Salmonella. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Salmonella.

Der er i alt undersøgt 27 partier, svarende til 135 prøver, for Listeria monocytogenes. Ét enkelt parti overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Listeria monocytogenes. Partiet var snittet icebergsalat, og 1 ud af 5 prøver var positive.
 
 
Der er i alt undersøgt 8 partier, svarende til 40 prøver, for STEC. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for STEC.


Der er i alt undersøgt 19 partier, svarende til 95 prøver, for E. coli. Ingen af de undersøgte partier overskred proceshygiejnekriteriet for E. coli.
 
​Resultater 2016
Der er i alt undersøgt 35 partier, svarende til 175 prøver, for Salmonella. Ét enkelt parti overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Salmonella. Partiet var snittet honningmelon, og 1 ud af 5 prøver var positiv.
 
Der er i alt undersøgt 35 partier, svarende til 175 prøver, for Listeria monocytogenes. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Salmonella.
 

Der er i alt undersøgt 29 partier, svarende til 145 prøver, for E. coli. Ingen af de undersøgte partier overskred proceshygiejnekriteriet for E.coli.  

​Resultater 2015
Der er i alt undersøgt 36 partier, svarende til 180 prøver, for Salmonella. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Salmonella.
 
Der er i alt undersøgt 36 partier, svarende til 180 prøver, for Listeria monocytogenes. Ét enkelt parti overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Listeria monocytogenes. Partiet var løgspirer, og 1 ud af 5 prøver var positiv.
 

Der er i alt undersøgt 21 partier, svarende til 105 prøver, for E. coli. Ingen af de undersøgte partier overskred proceshygiejnekriteriet for E. coli. 

Resultater 2014
Der er i alt undersøgt 39 partier, svarende til 195 prøver, for Salmonella. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Salmonella.
 
Der er i alt undersøgt 39 partier, svarende til 195 prøver, for Listeria monocytogenes. 1 parti overskred kriteriet. Ét enkelt parti overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Listeria monocytogenes. Partiet var sukkerærtespirer, og 3 ud af 5 prøver var positive.

 Der er i alt undersøgt 28 partier, svarende til 140 prøver. Ingen af de undersøgte partier overskred proceshygiejnekriteriet for E. coli. 

Resultater 2012 - 2013

Du kan læse mere om resultaterne her.

Projektnummer

3788

Tag Footer - Tag Footer  Tag Footer

Ændret 6. august 2019