Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Prøveresultater - fisk, skaldyr og produkter heraf- mikrobiologiske kriterier

På denne side finder du resultater fra prøveprojektet: Offentlig kontrol mikrobiologiske kriterier - fisk, skaldyr og produkter heraf

I tabellen kan du se en oversigt over de gældende mikrobiologiske kriterier (grænseværdier) for fisk, skaldyr og produkter heraf.

Nedenfor vises en samlet oversigt over resultaterne fra de seneste år af fødevareundersøgelser af fiske- og skaldyrsprodukter.

Figurerne viser for hvert år samlet antal undersøgte partier samt andelen i procent af de undersøgte partier, der overholdt hhv. fødevaresikkerhedskriterierne og proceshygiejnekriteriet.

 

 

 

Du kan nedenfor læse mere om resultaterne af fødevareundersøgelserne for de enkelte år.

​Resultater 2016

 ​

Der er i alt undersøgt 51 partier, svarende til 255 prøver, for Listeria monocytogenes. Ét enkelt parti overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Listeria monocytogenes. Partiet var røget hellefisk, og 3 ud af 5 prøver var positiv.

 

Der er i alt undersøgt 15 partier, svarende til 75 prøver, for Salmonella. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Salmonella.

Der er i alt undersøgt 3 partier, svarende til 15 prøver, for E. coli MPN. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for E.coli.

 

Der er i alt undersøgt 11 partier, svarende til 55 prøver, for E. coli. Ingen af de undersøgte partier overskred proceshygiejnekriteriet for E. coli.

 

Der er i alt undersøgt 10 partier, svarende til 50 prøver, for koagulase positive stafylokokker. Ingen af de undersøgte partier overskred proceshygiejnekriteriet for koagulase positive stafylokokker.

Resultater 2015

 

Der er i alt undersøgt 53 partier, svarende til 265 prøver, for Listeria monocytogenes. Ét enkelt parti overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Listeria monocytogenes. Partiet var røget laks, og 5 ud af 5 prøver var positive.

 

Der er i alt undersøgt 12 partier, svarende til 60 prøver, for Salmonella. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Salmonella. 

 

Der er i alt undersøgt 3 partier, svarende til 15 prøver, for E. coli MPN. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for E. coli MPN.

 

Der er i alt undersøgt 10 partier, svarende til 50 prøver, for E. coli. Ingen af de undersøgte partier overskred proceshygiejnekriteriet for E. coli.

 

Der er i alt undersøgt 8 partier, svarende til 40 prøver, for koagulase positive stafylokokker. Ingen af de undersøgte partier overskred proceshygiejnekriteriet for koagulase positive stafylokokker.

Resultater 2014

Der er i alt undersøgt 48 partier, svarende til 240 prøver, for Listeria monocytogenes. To partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Listeria monocytogenes. Det ene parti var røget laks, hvor 5 ud af 5 prøver var positive. Det andet parti var rejer i lage, hvor 1 ud af 5 prøver var positiv.

 

Der er i alt undersøgt 17 partier, svarende til 85 prøver, for Salmonella. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Salmonella.

 

Der er i alt undersøgt 4 partier, svarende til 20 prøver, for E. coli MPN. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for E. coli MPN.

 

Der er i alt undersøgt 11 partier, svarende til 55 prøver, for E. coli. Ingen af de undersøgte partier overskred proceshygiejnekriteriet for E. coli.

 

Der er i alt undersøgt 11 partier, svarende til 55 prøver, for koagulase positive stafylokokker. Ingen af de undersøgte partier overskred proceshygiejnekriteriet for koagulase positive stafylokokker.

Resultater 2012 - 2013

 

 

Ændret 23. august 2017