Gå til navigation Gå til hovedindhold

Du er her:

Prøveresultater - fisk, skaldyr og produkter heraf- mikrobiologiske kriterier

På denne side finder du resultater fra prøveprojektet: Offentlig kontrol mikrobiologiske kriterier - fisk, skaldyr og produkter heraf

​​I tabellen kan du se en oversigt over de gældende mikrobiologiske kriterier (grænseværdier) for fisk, skaldyr og produkter heraf.Nedenfor vises en samlet oversigt over resultaterne fra de seneste år af fødevareundersøgelser af fiske- og skaldyrsprodukter.

Figurerne viser for hvert år samlet antal undersøgte partier samt andelen i procent af de undersøgte partier, der overholdt hhv. fødevaresikkerhedskriterierne og proceshygiejnekriteriet.

Fødevaresikkerhedskriterier - antal undersøgte partier og andel af partier i procent, hvor kriteriet er overholdt.


 

 

 

Du kan nedenfor læse mere om resultaterne af fødevareundersøgelserne for de enkelte år.

Resultater 2021

Resultater og antal partier undersøgt for Listeria monocytogenes fordelt på produkttype


Der er i alt undersøgt 59 partier, svarende til 295 prøver, for Listeria monocytogenes. Der blev påvist Listeria i 5 delprøver fordelt på 2 partier af gravad laks, samt 4 delprøver fordelt på 2 partier af koldrøget laks.

Resultater 2020

Resultater og antal partier undersøgt for Listeria monocytogenes fordelt på produkttype


Der er i alt undersøgt 10 partier, svarende til 50 prøver, for Listeria monocytogenes. Der blev ikke påvist Listeria i nogle af de undersøgte partier.

​Resultater 2019

 Resultater og antal partier undersøgt for Listeria monocytogenes fordelt på produkttype

Tabellen viser antal undersøgte partier, fordelt på kold- eller varmrøget laks, gravad laks og uspecificeret røget laks

Der er i alt undersøgt 37 partier, svarende til 185 prøver, for Listeria monocytogenes. Der blev påvist Listeria monocytogenes i hhv. én delprøve fra et parti af gravad laks, to delprøver fra et parti af gravad laks, samt én delprøve fra et parti af varmrøget laks.

​Resultater 2016

 ​

Der er i alt undersøgt 51 partier, svarende til 255 prøver, for Listeria monocytogenes. Ét enkelt parti overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Listeria monocytogenes. Partiet var røget hellefisk, og 3 ud af 5 prøver var positiv.

 

Der er i alt undersøgt 15 partier, svarende til 75 prøver, for Salmonella. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Salmonella.

Der er i alt undersøgt 3 partier, svarende til 15 prøver, for E. coli MPN. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for E.coli.

 

Der er i alt undersøgt 11 partier, svarende til 55 prøver, for E. coli. Ingen af de undersøgte partier overskred proceshygiejnekriteriet for E. coli.

 

Der er i alt undersøgt 10 partier, svarende til 50 prøver, for koagulase positive stafylokokker. Ingen af de undersøgte partier overskred proceshygiejnekriteriet for koagulase positive stafylokokker.

Resultater 2015

 

Der er i alt undersøgt 53 partier, svarende til 265 prøver, for Listeria monocytogenes. Ét enkelt parti overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Listeria monocytogenes. Partiet var røget laks, og 5 ud af 5 prøver var positive.

 

Der er i alt undersøgt 12 partier, svarende til 60 prøver, for Salmonella. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Salmonella. 

 

Der er i alt undersøgt 3 partier, svarende til 15 prøver, for E. coli MPN. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for E. coli MPN.

 

Der er i alt undersøgt 10 partier, svarende til 50 prøver, for E. coli. Ingen af de undersøgte partier overskred proceshygiejnekriteriet for E. coli.

 

Der er i alt undersøgt 8 partier, svarende til 40 prøver, for koagulase positive stafylokokker. Ingen af de undersøgte partier overskred proceshygiejnekriteriet for koagulase positive stafylokokker.

Resultater 2014

Der er i alt undersøgt 48 partier, svarende til 240 prøver, for Listeria monocytogenes. To partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Listeria monocytogenes. Det ene parti var røget laks, hvor 5 ud af 5 prøver var positive. Det andet parti var rejer i lage, hvor 1 ud af 5 prøver var positiv.

 

Der er i alt undersøgt 17 partier, svarende til 85 prøver, for Salmonella. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Salmonella.

 

Der er i alt undersøgt 4 partier, svarende til 20 prøver, for E. coli MPN. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for E. coli MPN.

 

Der er i alt undersøgt 11 partier, svarende til 55 prøver, for E. coli. Ingen af de undersøgte partier overskred proceshygiejnekriteriet for E. coli.

 

Der er i alt undersøgt 11 partier, svarende til 55 prøver, for koagulase positive stafylokokker. Ingen af de undersøgte partier overskred proceshygiejnekriteriet for koagulase positive stafylokokker.

Resultater 2012 - 2013

Resultater af prøverne.

Projektnummer

37​87

Ændret 24. maj 2022