I tabellen kan du se en oversigt over de gældende
mikrobiologiske kriterier (grænseværdier) for fisk, skaldyr og produkter
heraf.
Fisk, skaldyr og
produkter heraf – oversigt over mikrobiologiske kriterier
Fødevaresikkerhedskriterier
|
Salmonella (kun kogte
krebs- og bløddyr med og uden skal og levende toskallede
bløddyr, sækdyr, pighuder og havsnegle)
|
m
|
Fravær
i 25 g
|
M
|
Listeria monocytogenes
(kun spiseklare produkter)
|
m
|
Fravær
i 25 g eller 100 cfu/g
|
M
|
E. coli (kun levende toskallede
bløddyr, sækdyr, pighuder og havsnegle)
|
m
|
230
MPN/100 g*
|
M
|
700 MPN/100 g*
|
Proceshygiejne kriterier
|
Koagulase
positive stafylokokker (kun kogte krebs- og bløddyr uden skal)
|
m
|
100 cfu/g
|
M
|
1000
cfu/g
|
Nedenfor ser du en samlet oversigt over resultaterne fra de seneste år af fødevare-undersøgelserne af importerede fisk, fiskevarer og levende toskallede bløddyr fra 3. lande.
Figurerne viser for hvert år det samlede antal undersøgte partier samt andelen i procent af de undersøgte partier, der overholdt fødevaresikkerhedskriterierne og proceshygiejnekriterierne.
Nedenfor kan du læse mere om resultaterne for de enkelte år.
Resultater 2017
Der er i alt undersøgt 23 partier, svarende til 115 prøver, for Listeria monocytogenes. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Listeria monocytogenes.
Der er i alt undersøgt 18 partier, svarende til 90 prøver, for Salmonella. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Salmonella.
Der er i alt undersøgt 6 partier, svarende til 30 prøver, for E. coli. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for E. coli.
Der er i alt undersøgt 6 partier, svarende til 30 prøver, for koagulase positive stafylokker. Ingen af de undersøgte partier overskred proceshygiejnekriteriet for koagulase positive stafylokker.
Resultater 2016

Der er i alt undersøgt 20 partier, svarende til 100 prøver, for Listeria monocytogenes. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Listeria monocytogenes.

Der er i alt undersøgt 15 partier, svarende til 70 prøver, for Salmonella. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Salmonella.

Der er i alt undersøgt 20 partier, svarende til 100 prøver, for E. coli. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for E. coli.
Der er i alt undersøgt 20 partier, svarende til 100 prøver, for koagulase positive Stafylokokker. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for koagulase positive Stafylokokker.
Resultater 2015

Der er i alt undersøgt 22 partier, svarende til 110 prøver, for Listeria monocytogenes. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Listeria monocytogenes.

Der er i alt undersøgt 11 partier, svarende til 55 prøver, for Salmonella. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Salmonella.

Der er i alt undersøgt 15 partier, svarende til 75 prøver, for E. coli. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for E. coli.
Der er i alt undersøgt 17 partier, svarende til 85 prøver, for koagulase positive stafylokokker. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for koagulase positive stafylokker.
Resultater 2014

Der er i alt undersøgt 16 partier, svarende til 80 prøver, for Listeria monocytogenes. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Listeria monocytogenes.

Der er i alt undersøgt 9 partier, svarende til 45 prøver, for Salmonella. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Salmonella.

Der er i alt undersøgt 11 partier, svarende til 55 prøver, for E. coli. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for E. coli.
Der er i alt undersøgt 10 partier, svarende til 50 prøver, for koagulase positive stafylokokker. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for koagulase positive stafylokker.
Resultater 2013
Se resultater af prøverne her.
Projektnummer
4031