Gå til navigation Gå til hovedindhold

Du er her:

Prøveresultater - fisk, skaldyr og produkter heraf - histamin i makrel og sild fra Grønland

På denne side finder du resultater fra prøveprojektet.

​Oversigt over mikrobiologiske kriterier for histamin i fisk.

Fødevaresikkerhedskriterier

Fiskevarer af fiskearter, der forbindes med store histidinmængder

m

100 mg/kg

M

200 mg/kg

Fiskevarer, der har gennemgået en behandling med enzymmodning i saltlage, fremstillet af fiskearter der forbindes med store histidinmængder.

m

200 mg/kg

M

400 mg/kg

 
Nedenfor ser du en samlet oversigt over resultaterne fra de seneste år af fødevareundersøgelserne af histamin i makrel og sild fra Grønland
 
Figuren viser for hvert år det samlede antal undersøgte partier samt andelen i procent af de undersøgte partier, der overholdt fødevaresikkerhedskriterierne.
 Figuren viser antal undersøgte partier og andel af partier hvor kriteriet er overholdt for 2015-2019

​Nedenfor kan du læse mere om resultaterne for de enkelte år. 

 

Resultater 2020

 

Der er i alt undersøgt 10 partier, svarende til 90 prøver, for histamin. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriterierne for histamin.


Resultater 2019

 Figuren viser antal partier undersøgt fordelt på produkttype for 2019

Der er i alt undersøgt 9 partier, svarende til 81 prøver, for histamin. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriterierne for histamin.


Resultater 2018

 Figuren viser antal partier undersøgt fordelt på produkttype for 2018

Der er i alt undersøgt 10 partier, svarende til 90 prøver, for histamin. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriterierne for histamin.


Resultater 2017

 

Der er i alt undersøgt 10 partier, svarende til 90 prøver, for histamin. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriterierne for histamin.

Resultater 2016
 

Der er i alt undersøgt 5 partier, svarende til 45 prøver, for histamin. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriterierne for histamin.

Resultater 2015
 

Der er i alt undersøgt 10 partier, svarende til 90 prøver, for histamin. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriterierne for histamin. 

Projektnummer

4343

Ændret 5. maj 2021