Oversigt over mikrobiologiske kriterier for histamin i fisk.
Fødevaresikkerhedskriterier |
Fiskevarer af fiskearter, der forbindes med store histidinmængder | m | 100 mg/kg |
M | 200 mg/kg |
Fiskevarer, der har gennemgået en behandling med enzymmodning i saltlage, fremstillet af fiskearter der forbindes med store histidinmængder. | m | 200 mg/kg |
M | 400 mg/kg |
Nedenfor ser du en samlet oversigt over resultaterne fra de seneste år af fødevareundersøgelserne af histamin i makrel og sild fra Grønland
Figuren viser for hvert år det samlede antal undersøgte partier samt andelen i procent af de undersøgte partier, der overholdt fødevaresikkerhedskriterierne.
Nedenfor kan du læse mere om resultaterne for de enkelte år.
Resultater 2020

Der er i alt undersøgt 10 partier, svarende til 90 prøver, for histamin. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriterierne for histamin.
Resultater 2019

Der er i alt undersøgt 9 partier, svarende til 81 prøver, for histamin. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriterierne for histamin.
Resultater 2018

Der er i alt undersøgt 10 partier, svarende til 90 prøver, for histamin. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriterierne for histamin.
Resultater 2017
Der er i alt undersøgt 10 partier, svarende til 90 prøver, for histamin. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriterierne for histamin.
Resultater 2016
Der er i alt undersøgt 5 partier, svarende til 45 prøver, for histamin. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriterierne for histamin.
Resultater 2015
Der er i alt undersøgt 10 partier, svarende til 90 prøver, for histamin. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriterierne for histamin.
Projektnummer
4343