Gå til navigation Gå til hovedindhold

Du er her:

Prøveresultater - fisk, skaldyr og produkter heraf - histamin i fisk i Danmark

På denne side finder du resultater fra prøveprojektet.

​Oversigt over mikrobiologiske kriterier for histamin i fisk.

Fødevaresikkerhedskriterier

Fiskevarer af fiskearter, der forbindes med store histidinmængder

m

100 mg/kg

M

200 mg/kg

Fiskevarer, der har gennemgået en behandling med enzymmodning i saltlage, fremstillet af fiskearter der forbindes med store histidinmængder.

m

200 mg/kg

M

400 mg/kg

 
Nedenfor ser du en samlet oversigt over resultaterne fra de seneste år af fødevareundersøgelserne af histamin i fisk i Danmark.
 
Figuren viser for hvert år det samlede antal undersøgte partier samt andelen i procent af de undersøgte partier, der overholdt fødevaresikkerhedskriterierne.
 Figuren viser antal undersøgte partier og andel af partier i procent for 2015-2019
 

Nedenfor kan du læse mere om resultaterne for de enkelte år. 

Resultater 2020

Resultater og partier undersøgt for histamin fordelt på produkttype


Der er i alt undersøgt 20 partier, svarende til 180 prøver, for histamin. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriterierne for histamin.


Resultater 2019

Resultater og partier undersøgt for histamin fordelt på produkttype

Figuren viser antal partier undersøgt fordelt på produkttype for 2019Der er i alt undersøgt 24 partier, svarende til 216 prøver, for histamin. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriterierne for histamin.

Resultater 2018

Resultater og partier undersøgt for histamin fordelt på produkttype
Figuren viser antal partier undersøgt fordelt på produkttype for 2018

Der er i alt undersøgt 23 partier, svarende til 207 prøver, for histamin. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriterierne for histamin.

Resultater 2017


Der er i alt undersøgt 24 partier, svarende til 216 prøver, for histamin. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriterierne for histamin.

Resultater 2016
 

Der er i alt undersøgt 19 partier, svarende til 171 prøver, for histamin. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriterierne for histamin.

Resultater 2015
 

Der er i alt undersøgt 12 partier, svarende til 108 prøver, for histamin. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriterierne for histamin.

Resultater 2013-2014

Se resultater af prøverne her.

Resultater 2012

Se resultater af prøverne her.

Resultater 2010-2011

 Se resultater af prøverne her.

Projektnummer

3513

Ændret 29. juli 2021