Oversigt over mikrobiologiske kriterier for histamin i fisk.
Fødevaresikkerhedskriterier
|
Fiskevarer af
fiskearter, der forbindes med store histidinmængder
|
m
|
100
mg/kg
|
M
|
200 mg/kg
|
Fiskevarer,
der har gennemgået en behandling med enzymmodning i saltlage, fremstillet af
fiskearter der forbindes med store histidinmængder.
|
m
|
200
mg/kg
|
M
|
400 mg/kg
|
Nedenfor ser du en samlet oversigt over resultaterne fra de seneste år af fødevareundersøgelserne af histamin i fisk i Danmark.
Figuren viser for hvert år det samlede antal undersøgte partier samt andelen i procent af de undersøgte partier, der overholdt fødevaresikkerhedskriterierne.
Nedenfor kan du læse mere om resultaterne for de enkelte år.
Resultater 2020
Resultater og partier undersøgt for histamin fordelt på produkttype

Der er i alt undersøgt 20 partier, svarende til 180 prøver, for histamin. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriterierne for histamin.
Resultater 2019
Resultater og partier undersøgt for histamin fordelt på produkttype
Der er i alt undersøgt 24 partier, svarende til 216 prøver, for histamin. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriterierne for histamin.
Resultater 2018
Resultater og partier undersøgt for histamin fordelt på produkttype

Der er i alt undersøgt 23 partier, svarende til 207 prøver, for histamin. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriterierne for histamin.
Resultater 2017

Der er i alt undersøgt 24 partier, svarende til 216 prøver, for histamin. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriterierne for histamin.
Resultater 2016
Der er i alt undersøgt 19 partier, svarende til 171 prøver, for histamin. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriterierne for histamin.
Resultater 2015
Der er i alt undersøgt 12 partier, svarende til 108 prøver, for histamin. Ingen af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriterierne for histamin.
Resultater 2013-2014
Se resultater af prøverne her.
Resultater 2012
Se resultater af prøverne her.
Resultater 2010-2011
Se resultater af prøverne her.
Projektnummer
3513