Gå til navigation Gå til hovedindhold

Du er her:

Prøveresultater - diverse spiseklare produkter - mikrobiologiske kriterier

Her kan du se de seneste resultater fra prøveprojektet diverse spiseklare produkter - offentlig kontrol mikrobiologiske kriterier

I tabellen kan du se en oversigt over de gældende mikrobiologiske kriterier (grænseværdier) for spiseklare produkter.

Nedenfor vises en samlet oversigt af resultaterne fra de seneste år af fødevareundersøgelser af diverse spiseklare produkter. Figurerne viser for hvert år samlet antal undersøgte partier samt andelen i procent af de undersøgte partier, der overholdt fødevaresikkerhedskriterierne.

Fødevaresikkerhedskriterier – antal undersøgte partier og andel af partier i procent, hvor kriteriet er overholdt

Du kan nedenfor læse mere om resultaterne af fødevareundersøgelserne for de enkelte år. 

​Resultater 2017

Resultater og antal partier undersøgt for Listeria monocytogenes fordelt på produkttype


Der er i alt undersøgt 27 partier, svarende til 135 prøver, for Listeria monocytogenes. Ét enkelt parti overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Listeria monocytogenes. Partiet var grøn pesto, og 3 ud af 5 prøver var positive.

​Resultater 2016

Der er i alt undersøgt 93 partier, svarende til 465 prøver, for Listeria monocytogenes. 3 partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Listeria monocytogenes. Det ene parti var rugsandwich med laks, hvor 1 ud af 5 prøver var positiv. Det andet parti var peberdressing, hvor 5 ud af 5 prøver var positive og med indhold af Listeria monocytogenes over 100 cfu/g. Det tredje parti var millionbøf med grøntsager, hvor 1 ud af 5 prøver var positiv.

Resultater 2015

Der er i alt undersøgt 75 partier, svarende til 375 prøver, for Listeria monocytogenes. Ét enkelt parti overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Listeria monocytogenes. Partiet var sandwich med hønsekødssalat, hvor 1 ud af 5 prøver var positiv. 

Resultater 2014

Der er i alt undersøgt 100 partier, svarende til 500 prøver, for Listeria monocytogenes. 4 af de undersøgte partier overskred fødevaresikkerhedskriteriet for Listeria monocytogenes. Det var et parti tzatziki med 5 ud af 5 positive prøver, et parti hummus med 5 ud af 5 positive prøver, et parti tunsalat med 5 ud af 5 positive prøver, samt et parti sennepsmayonnaise med 5 ud af 5 positive prøver. 

Resultater 2012 - 2013
 
Projektnummer
3789
Ændret 10. januar 2020