Gå til navigation Gå til hovedindhold

Prøveresultater - æg og ægprodukter - salmonella i skalæg

På denne side finder du resultater fra prøveprojektet.

​Skalæg betragtes i Danmark som et spiseklart produkt, og må derfor ikke indeholde salmonella. Der er en omfattende kontrol for sal​monella af den danske ægproduktion, hvilket har betydet, at danske æg stort set er fri for salmonella.

Med henblik på at undersøge om udenlandske skalæg er fri for salmonella, har der i en årrække været lavet stikprøvekontrol af udenlandske skalæg i engrosleddet samt i detailvirksomheder.

Nedenfor ser du en samlet oversigt over resultaterne af denne stikprøvekontrol af udenlandske skalæg.

Figuren viser for hvert år det samlede antal undersøgte partier af æg, samt antal partier hvor salmonella er påvist / ikke påvist.

*Der blev ikke undersøgt skalæg for salmonella i dette år.

Resultater 2009-2011

Se resultater af prøverne.

Projektnumre

2781, 4284

Ændret 22. april 2022