Kontrol af importerede oste – patogener og hygiejne
2011: Resultater af prøver for oste.
Mikrobiologiske kriterier
Formål og baggrund
Der er fastsat mikrobiologiske kriterier for en række specifikke fødevarer. Fødevarestyrelsen skal i relevant omfang kontrollere, at fødevarevirksomhederne overholder fødevarelovgivningen, herunder disse kriterier.
Formålet med dette projekt er at kontrollere og verificere, at fødevarer produceret i engrosvirksomheder i Danmark overholder de gældende mikrobiologiske kriterier.
Resultaterne af projektet opgøres på årsbasis.
Hvor og af hvad tages der prøver?
Prøver udtages stikprøvevis af mejeriprodukter i engrosvirksomheder.Der er udtaget 5 prøver pr. parti
Hvad undersøges prøverne for?
Prøverne undersøges for kriterierne anført i Mikrobiologiforordningen (2073/2005).
Resultater
Resultater fra prøveprojekt om importerede oste.
MRSA screening af tankmælk
2012: Resultater af prøver af tankmælk.
Patogener og hygiejne – danskproduceret mælk og mejeriprodukter
2011: Resultater af prøver for patogener og hygiejne.