Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Fødevareundersøgelser - mejeriprodukter

Her kan du læse om prøveprojekter i fødevarekategorien mejeriprodukter, som Fødevarestyrelsen har gennemført de seneste år.

Kontrol af importerede oste – patogener og hygiejne

2011: Se resultater af prøverne her.

​​​​​​​​​​​​​Mikrobiologiske kriterier
Formål og baggrund
Der er fastsat mikrobiologiske kriterier for en række specifikke fødevarer. Se kriterierne i bilag I i Mikrobiologiforordningen. Fødevarestyrelsen skal i relevant omfang kontrollere, at fødevarevirksomhederne overholder fødevarelovgivningen, herunder disse kriterier.

Formålet med dette projekt er at kontrollere og verificere, at fødevarer produceret i engrosvirksomheder i Danmark overholder de gældende mikrobiologiske kriterier. 

Resultaterne af projektet opgøres på årsbasis.
 
Du kan læse mere om mikrobiologiske kriterier i mikrobiologivejledningen
 
Hvor og af hvad tages der prøver?
Prøver udtages stikprøvevis af mejeriprodukter i engrosvirksomheder.

Der er udtaget 5 prøver pr. parti

 
Hvad undersøges prøverne for?
Prøverne undersøges for kriterierne anført i Mikrobiologiforordningen (2073/2005).
 

Resultater
Du finder resultater fra prøveprojektet her.

MRSA screening af tankmælk

2012: Se resultater af prøverne her.

Patogener og hygiejne – danskproduceret mælk og mejeriprodukter

2011: Se resultater af prøverne her.

 

 

Ændret 7. november 2017