Gå til navigation Gå til hovedindhold

Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Fødevareundersøgelser - mejeriprodukter

Her kan du læse om prøveprojekter i fødevarekategorien mejeriprodukter, som Fødevarestyrelsen har gennemført de seneste år.

Kontrol af importerede oste – patogener og hygiejne

2011: Resultater af prøver for oste.

​​​​​​​​​​​​​Mikrobiologiske kriterier

Formål og baggrund

Der er fastsat mikrobiologiske kriterier for en række specifikke fødevarer. Fødevarestyrelsen skal i relevant omfang kontrollere, at fødevarevirksomhederne overholder fødevarelovgivningen, herunder disse kriterier.

Formålet med dette projekt er at kontrollere og verificere, at fødevarer produceret i engrosvirksomheder i Danmark overholder de gældende mikrobiologiske kriterier. 

Resultaterne af projektet opgøres på årsbasis.
 
 
 

Hvor og af hvad tages der prøver?

Prøver udtages stikprøvevis af mejeriprodukter i engrosvirksomheder.

Der er udtaget 5 prøver pr. parti

 

Hvad undersøges prøverne for?

Prøverne undersøges for kriterierne anført i Mikrobiologiforordningen (2073/2005).
 

Resultater

Resultater fra prøveprojekt om importerede oste.

MRSA screening af tankmælk

2012: Resultater af prøver af tankmælk.

Patogener og hygiejne – danskproduceret mælk og mejeriprodukter

2011: Resultater af prøver for patogener og hygiejne.

Ændret 8. januar 2020